Un sentit Ban Reial anuncia que els Reis de l’Orient tornaran a visitar Alcoi

Abarrotats de públic. Així estaven els carrers del Centre d’Alcoi al caure la nit d’aquest dijous amb motiu de l’anhelada visita de l’Ambaixador Reial, el qual s’ha encarregat d’anunciar que els Reis de l’Orient tornaran a passar per la ciutat demà en la nostra centenària i emblemàtica Cavalcada. Centenars de persones han presenciat l’acte del Ban Reial que ha arrancat a les 18:30h en punt des dels voltants del Partidor amb unes temperatures agradables que en eixe moment fregaven els 15 graus.

Mitja hora abans el popular personatge del Tio Pian, ajudat enguany per Joel García, animava a grans i xicotets a rebre amb entusiasme a l’Ambaixador Real mentre era acompanyat pels compassos de la música tradicional. A ell s’han sumat els personatges del Betlem de Tirisiti en l’ascens fins a la zona alta de la ciutat, punt en el qual ha donat inici la desfilada encapçalada pels balls populars del Grup de Danses Carrascal. Després d’això ha arribat un nombrós grup del poble interpretant melodies típiques del ‘Nadal Alcoià’ en una iniciativa que sempre té un component benèfic perquè els participants fan una aportació solidària que enguany ha anat a parar a SOLC amb una recaptació total de 1985,20 euros.

Diversos torxers han precedit a l’Ambaixadora Reial ajudada enguany per l’actriu alcoiana Pilar Almería. La seua singular veu ha transmés el text que el professor Tono Belda s’ha encarregat de redactar seguint les indicacions dels Monarques d’Orient, un ban amb moltes referències al nostre entorn natural en al·lusió a la professió de biòleg que exerceix qui ha assumit  aquest any de la tasca encarregada pels Reis Mags “Pareu atenció! Que pels camins de la Mariola als sendes que vigilen raboses, mussols i senglars, entre sàlvies, timons i carrasques, els estels guien els tres savis cap al campament reial. Compte, que algun tros de carbó, destral portaren per a fer un bon bolet a aquelles persones que fan malifetes o actuen sense trellat“, deia part de l’anunci real.

 

La comitiva l’han tancada 14 burretes en les bústies de les quals, xicotets i adults, han deixat les cartes amb les peticions dirigides a Melcior, Gaspar i Baltasar. Els tres monarques descansen ja en el Campament del Preventori, com així ho han anunciat les fogueres que s’han encés en el vessant de la muntanya res més fosquejar i que han servit per a il·luminar el lloc en el qual els Sobirans passaran la nit. Demà podrem visitar aquest enclavament fins a migdia i a la vesprada, des de les 18:00h, els Reis tornaran a rebre un enorme bany de multituds al seu pas pels principals carrers alcoians.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *