Presentació de Càrrecs amb missatge perquè el 23 d’abril siga festiu a Alcoi

El Teatre Calderón d’Alcoi va acollir dissabte passat la Presentació dels Càrrecs festers per a 2024, un acte avançat enguany en el calendari per a tractar així de descongestionar el programa de la jornada central del Mig Any. Cal recordar que la cerimònia tenia lloc sempre el divendres anterior al dissabte de Mig Any i la vetlada solia allargar-se fins a la matinada, la qual cosa suposava un hàndicap per a les Filaes de càrrec que l’endemà iniciaven d’hora l’activitat per al Concurs de Olleta en La Glorieta.

La citada presentació fou conduïda pel Secretari de l’Associació de Sant Jordi, Pau Acosta, i la mateixa va estar presidida per l’alcalde de la ciutat. A continuació va arribar el torn de conéixer un a un als protagonistes de la pròxima trilogia a través d’uns muntatges audiovisuals que van agradar al públic i que van contribuir a fer més dinàmica la gala. Festeres i festers van aplaudir amb força a Kico Cano (Alferes Moro dels Abencerrajes), Santi Castelló (Alferes Cristià dels Aragonesos), Jordi Peidro (Capità Moro dels Mudèjars) i Dani Cano (Capità Cristià dels Alcodianos). Tots ells van rebre també paraules d’elogi per part de familiars o amics, que van ajudar a presentar-los en societat, i van obtindre una insígnia en record de l’acte per part del president de l’Associació de Sant Jordi.

Sant Jordiet també és presentat en el Calderón

Una altra de les novetats que va presentar l’esmentat acte fou la presentació oficial del San Jordiet. El fet que el màxim protagonista de la Festa 2024 visca en Las Rozas (Madrid) va propiciar que no se celebrara a la ciutat l’habitual cerimònia de presentació que tenia lloc en el col·legi on el xicotet cursa els seus estudis. D’esta manera Mauro Abellán Bravo va tindre un paper destacat en el Calderón rebent la bandera que li acredita en el càrrec de mans del seu predecessor, Nicolás Sánchez Linares, igual que es va poder veure un vídeo en el qual la família del mateix Sant Jordiet narrava tot el que suposava per a ells exercir un càrrec com aquest en les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

 

Missatge reivindicatiu 

La Presentació de Càrrecs va tindre també un important missatge reivindicatiu per part de l’Associació de Sant Jordi. El president de la màxima institució festera va lamentar que el 23 d’abril no vaja a ser festiu en 2024 i va qüestionar la proposta de dates per a Festes ratificada per Ajuntament en la qual es contempla que el Dia de Sant Jordi siga el descans després de la trilogiaés una decisió absurda quan hi ha altres dies festius a la ciutat com Sant Josep o Sant Joan en els quals no hi ha cap celebració especial. Instem els polítics de les administracions competents que reflexionen amb la possibilitat de que cada municipi puga adaptar al local aquells festius que són autonòmics“, va dir Juan José Olcina. Finalment va advocar per una major participació en els trets o la processó de Sant Jordi i fins i tot va reclamar consens per a abordar la modificació de l’ordenança festera.

Aquesta posada de llarg dels Càrrecs va finalitzar amb les paraules de Toni Francés que, com a primer edil, va felicitar els càrrecs en nom de la ciutat davant la important tasca que assumeixen a partir d’ara. Les notes de l’Himne de Festes van tancar una convocatòria que va tindre continuïtat amb un sopar de gala en el Cercle Industrial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *