Mauro Abellán Bravo, triat Sant Jordiet per a les Festes d’Alcoi 2024

El ritual s’ha complit un any més i les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi per a 2024 ja tenen nou Sant Jordiet. El xiquet Mauro Abellán Bravo, de la Filà Judíos, ha sigut triat per a exercir aquesta responsabilitat en el transcurs de l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi que s’ha celebrat aquesta vesprada en les instal·lacions del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

El seu predecessor en el càrrec, el contrabandista Nicolás Sánchez Linares, ha sigut l’encarregat d’extraure la bola amb el nom de qui l’any que ve serà el màxim protagonista de la trilogia festera en honor a Sant Jordi. Curiosament l’agraciat no es trobava en eixos moments en el sorteig perquè viu, amb els seus pares i els dos germans, a la ciutat madrilenya de Pozuelo de Alarcón. Precisament tots han conegut la notícia del que passava a Alcoi des de la distància així com per via telefònica «estan molt contents i ara començarem a organitzar tot el que representa aquest any tan especial perquè el xiquet haurà d’estar present en molts actes«, comentava Juli Vilanova com Primer Tró dels Judios. Una altra de les persones pròximes a Sant Jordiet, el seu padrí de naixement, no ocultava l’emoció després d’haver sigut testimoni de l’instant de l’elecció «Mauro té set anys, el 14 d’agost farà huit, i curiosament exercirà aquesta responsabilitat quan es compleixen seixanta anys des de l’última vegada que en la Filà Judios vam tindre a un Sant Jordiet«, significava Octavio Aura Borrajo.

El fet de residir a Madrid farà que demà no es duga a terme la tradicional visita al col·legi on cursa els estudis el Sant Jordiet. La primera vegada que veurem al carrer a Mauro Abellán Bravo serà el diumenge ja que prendrà part en la processó del Corpus Christi participant així en el seu primer acte oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *