L’Entitat Pública de Sòl disposarà de la Colònia d’Aviació d’Alcoi per a poder urbanizar

Integrar la Colònia d’Aviació d’Alcoi en el barri de Santa Rosa i construir 50 habitatges assequibles, a més d’altres espais. Un projecte que està més prop de ser una realitat després que el Consell de Ministres haja aprovat la compra d’aquests terrenys.

L’objectiu és que el SEPES, l’Entitat Pública de Sòl, -que depén del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana– puga construir 50 habitatges en aquesta zona que fins ara ha pertangut al Ministeri de Defensa. Es tracta d’un espai que compta amb 60.000 metres quadrats. D’ells, 7.500 passaran a ser d’ús municipal i acolliran dotacions per al barri de Santa Rosa.

Els seus usos, no obstant això, encara no estan definits. Crear aparcament és una de les opcions per la qual es decanten els veïns del barri, davant el problema d’estacionament que es viu en eixa zona i, en general, en tota la ciutat. «Es poden habilitar perfectament places d’aparcament. També s’obri l’opció de crear instal·lacions esportives, incorporar les piscines o que es creen noves infraestructures com un centre social«, va explicar, precisament, Juan Moncho, president de l’Associació de Veïns Santa Rosa-La Mistera, en Cope Alcoi.

Des de l’associació, asseguren, que és una cosa en la qual han treballat. «Portem molt temps mantenint reunions amb els veïns per a aportar idees i propostes. De fet, hi ha un estudi que va fer l’Ajuntament amb totes eixes propostes dels veïns».

Perquè es puga reordenar la zona, l’Ajuntament d’Alcoi va modificar en 2020 el Pla d’Ordenació Urbana per a considerar aquest espai com a urbà i escometre totes aquestes accions.

No obstant això, perquè comencen les obres caldrà esperar. De moment, en el mapa del SEPES, la Colònia d’Aviació de la nostra ciutat es troba pendent de desenvolupament urbanístic. Hi ha altres zones -i és que el Consell de Ministres ha donat llum verda perquè s’adquirisquen 8’25 milions de metres quadrats de terreny públic en tota Espanya- en un estat més avançat, que compten amb sòl finalista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *