Els serveis i la indústria lideren el descens de l’atur a Alcoi

Bones notícies per a Alcoi quant a ocupació. Baixa l’atur al setembre després de tres mesos d’escalada. La ciutat registra 57 aturats menys, després que agost deixara una situació complicada amb 133 aturats més.

I precisament el sector serveis, el que més va patir a l’agost, és el que encapçala ara aquest nou increment de l’ocupació. Són 28 persones més treballant a Alcoi. També la indústria és responsable d’aquest augment de l’ocupació. Suma 18 treballadors més. «Són els dos sectors que principalment marquen la inèrcia tant en les pujades com en les baixades de la desocupació. Cal continuar treballant perquè la indústria siga potent, que és la que també permet una estabilitat en l’ocupació», ha assegurat Ismael Senent, secretari general d’UGT La Muntanya, en declaracions a Cope Alcoi.

Creix l’atur juvenil

Malgrat l’augment de l’ocupació, la joventut és el grup d’edat que més es ressent. Augmenta l’atur en els menors de 25 anys. En concret, setembre ha registrat 32 aturats més, una situació que afecta més les dones (20) que als homes (12). Explica Senent que, per a revertir aquesta situació, el foment de la formació és necessari. «Està en el nostre full de ruta aqueix impuls de la Formació Professional que permeta a la joventut trobar una ocupació al més prompte possible perquè puguen posar el seu projecte de vida en marxa».

També els majors de 44 anys presenten una situació complicada. A pesar que baixa l’atur, est el fa en menor mesura.

Més ocupació que fa un any

I si ens fixem en el mateix període de 2022, la situació ha millorat. Fa un any Alcoi comptava amb 4.745 aturats, 49 més que en aquests moments. A data de setembre de 2023, hi ha a la ciutat 4.696 aturats.

No obstant això, al setembre de 2022 es van registrar 82 aturats menys, un descens més acusat del qual s’ha donat en el mateix mes de 2023.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *