La temporalitat del sector serveis dispara l’atur a Alcoi

L’ocupació es ressent amb el final de l’estiu. Creix l’atur a Alcoi per tercer mes consecutiu. 133 aturats més que en el mes anterior. Aqueixos són les dades d’agost oferits per Labora, el Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Dades.

Unes dades significatives, perquè si el mes de juliol tan sols es van registrar 3 desocupats més, ara eixa xifra ascendeix a 133. I eixe increment s’ha donat, especialment, en el sector serveis, que suma 93 desocupats. Una situació que coincideix amb la finalitat de l’estiu i amb la temporalitat pròpia d’aquesta activitat econòmica.

“Aquest creixement és degut a causes normals i típiques com és la fi de la temporada estival, que trenca amb aqueixa ratxa de caiguda de la desocupació. Eren unes dades que ens esperàvem”, ha explicat Ismael Senent, secretari general d’UGT La Muntanya, en declaracions a Cope Alcoi.

És per això que, des del sindicat, es plantegen diversos objectius. “Un pot ser desestacionalitzar l’ocupació, però cal continuar treballant per la qualitat de l’ocupació. Per exemple, en el sector serveis, que també és un sector en el qual es continua produint economia submergida. Cal continuar complint amb la normativa laboral perquè la qualitat de l’ocupació es reflectisca en els contractes”.

Però l’aturada estival també fa créixer l’atur en la indústria, amb 25 aturats més, i en la construcció, amb 14.

Millora respecte a l’any anterior

Alcoi suma en aquests moments 4.753 desocupats, una xifra que a l’agost de 2022 era de 4.827. No obstant això, es repeteixen els patrons, perquè també va augmentar l’atur respecte al mes anterior del mateix període. Agost de 2022 va tancar amb 140 aturats més que al juliol, amb la indústria com a sector més afectat.

Creix l’atur a la comarca

Tendència a l’alça en el conjunt de la comarca de la Muntanya. Agost acaba amb 255 marrons més que el mes de juliol, dels quals 133 pertanyen a Alcoi. Destaquen també els 45 aturats més d’Onil, els 33 d’Ibi i els 29 de Muro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *