El desmuntatge de l’Enramada d’Alcoi començarà aquest diumenge a la nit

Ja hi ha data per a l’inici del desmuntatge de l’Enramada. Després de set mesos al carrer, el diumenge 10 de setembre a la nit s’iniciaran les tasques per a retirar aquest element de les Festes de Moros i Cristians. Així ho ha ha explicat Jordi Martínez, regidor de Festes, en roda de premsa aquest dijous.

El desmuntatge -que es realitzarà de nit- començarà per la plaça d’Espanya. El dilluns es retirarà un tram de Sant Nicolau i l’inici de Sant Llorenç. I així, progressivament, la resta de trams.

A més, Martínez ha anunciat que es treballa en un contracte per al muntatge i desmuntatge de l’Enramada de cara als pròxims anys, que inclourà també la progressiva remodelació de les parts de l’Enramada més desgastades. I és que esperen que puga ser renovada abans que arribe al final de la seua vida útil, que és d’uns 50 anys. No obstant això, l’Enramada ja té 30. També s’elaborarà un contracte per al muntatge i desmuntatge, en concret, del Castell de Festes.

 

L’edil ha demanat també disculpes als alcoians “que consideren que tindre un retard en la retirada de l’Enramada no era beneficiós per a la imatge de la ciutat”.

“Preferisc la crítica al retard que una altra qüestió que puga posar en dubte la seguretat d’aquests treballs”, ha afirmat Martínez. I és que assegura que els temps s’han demorat per diversos motius. En primer lloc, perquè no es podia traure el concurs abans de l’aprovació del Pressupost Municipal de 2023 -que es va aprovar al maig, cinc mesos més tard del que marca la llei-, i perquè s’havien de complir tots els tràmits posteriors necessaris per a garantir un procés segur.

La licitació per a la seua retirada

A mitjan mes de juliol es va publicar la licitació per a la retirada de l’Enramada, que va ser adjudicada a una empresa a meitat d’agost. Els tràmits per a poder iniciar el desmuntatge -previsiblement- anaven a allargar-se fins al 24 d’agost, quan la Junta de Govern aprovara i signara el contracte. A partir d’aquest moment, l’empresa tindria tres setmanes per a retirar l’Enramada.

La seua instal·lació va començar a mitjan mes de febrer i, en aquests moments, porta quasi set mesos al carrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *