COPE ALCOI presenta en Milar una publicació única sobre les Festes d’Alcoi

COPE ALCOI ha tornat a unir-se a les Festes de Moros i Cristians amb una publicació exclusiva en paper que no pot faltar en les hemeroteques de col·leccionistes i fins i tot d’aquells que guarden amb afecte tot el que té a veure amb la trilogia festera en honor a Sant Jordi. Després de la revista que recopilava a tots els que van exercir el paper de Sant Jordiet, llancem ara una edició especial que plasma en imatges a tots els que han exercit el càrrec de Capità en els bàndols de la creu i de la mitja lluna. La primera part arranca en 1901, fins a culminar l’any 1965, i la segona veurà la llum l’any vinent abastant des de 1966 fins a l’actualitat.

Hui hem presentat la revista en un programa especial des de la tenda de Milar Electrodomésticos situada en L’Alameda Camilo Sesto número 23 d’Alcoi. Pels micròfons de COPE ALCOI ha passat el pintor Ignacio Trelis, el qual s’ha encarregat d’il·lustrar la portada amb una imatge que no deixa a ningú indiferent “reprodueix a un a un erudit àrab, de l’època nassarita, i crec que és la representació idònia per a un projecte tan rellevant com aquest“, afirma l’artista.

També ens ha acompanyat Carmina Nácher, directora del Museu Alcoià de la Festa (MAF) ja que aquesta última institució ha aportat les imatges que donen forma a la revista. Nácher ha recordat la importància de les publicacions sobre aspectes històrics de les Festes de Moros i Cristians que llança COPE ALCOIja que ajuden a guardar en la memòria a persones que van tindre un paper destacat en la nostra trilogia en honor a Sant Jordi i van contribuir a fer-la més gran“, ha assegurat.

Al costat d’aquests dos protagonistes han estat Roque Espí Aura i Jorge Segura Giner. El pare del primer va tindre el privilegi de ser Capità Moro de la Filà Domingo Miques en 1948 i, malgrat que Roque encara no havia nascut en aquell moment, recorda amb afecte tot el que els seus familiars li han comptat sempre del que van viure en eixe any tan especial. El segon és el fill del Capità Cristià de 1966, tenia set anys llavors i també s’emociona en recordar tot el que va suposar per a la família assumir aquesta responsabilitat representant a la Filà Alcodianos.

Finalment ens ha acompanyat Carmina Cruz, responsable de tenda en Milar Electrodomésticos Alcoi. Aquesta última ha agraït a COPE ALCOI l’edició d’aquesta mena de publicacionsperquè són autèntics tresors de la història de les nostres Festes de Moros i Cristians” al mateix temps que ha fet balanç de les primeres setmanes de funcionament de la nova tenda de Milar en L’Alameda 43 d’Alcoi.

El programa especial el pots escoltar ací:

 

Ja pots aconseguir el teu exemplar gratuït de la revista passant per la tenda de  Milar Electrodomésticos de La Alameda 43. Un projecte que fan possible Milar Electrodomésticos, el Ayuntamiento de Alcoy, Museo Arqueológico de Alicante (MARQ), Caixa Ontinyent, Centro Comercial Alzamora, Vectalia, Persianas San Valentín, Aqualia, Los Jijonencos, Mamen Albero, Joyería Sancho, Roberto Pérez Treballs per a la Festa, Antonio Aracil Eelectricidad, El Cortidor, Nou Cardona Musical, Licores SINC.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *