Concurs d’Olleta al migdia, una de les novetats del pròxim Mig Any

La pròxima edició del Mig Any fester d’Alcoi incorporarà destacades novetats segons ha donat ja a conéixer de manera oficial l’Associació de Sant Jordi. Es tracta de canvis en actes com la Presentació de Càrrecs o el Concurs d’Olleta que anualment té lloc en el cèntric parc de La Glorieta.

En el primer dels casos cal destacar que la cerimònia s’avança al dissabte 14 d’octubre, en comptes de celebrar-se el divendres anterior a la jornada central del Mig Any tal com era habitual fins ara. La segona modificació la trobem en el Concurs d’Olleta previst per al dissabte 21 d’octubre. Aquest es resoldrà a partir de les 14:00h, imitant el format que es va fer en 2021 arran de la pandèmia de la COVID-19, i ja a les 18:00h s’estrenaria un nou horari per a les Entraetes. D’aquesta manera, a intervals de mitja hora, començarien a eixir totes les Filaes per Sant Nicola o País Valencià estant prevista que l’última efectue la arrancà a les 00:30h “sol·licitem que es complisca de manera rigorosa amb els horaris marcats perquè puguen gaudir tots els festers, públic en general, i visitants“, afirmen des del Casal en un comunicat. A proposta de les Filaes Aragonesos i Benimerins, els Primers Trons han aprovat incorporar aquestes variacions en la programació del Mig Any secundant les mateixes amb 16 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions (dues filaes no es van pronunciar).

Les activitats del Mig Any s’inicien l’1 d’octubre amb el Concurs de Pintura a l’aire lliure, i la primera partida del Campionat de Cotos s’ha previst per al 2 d’octubre. El cap de setmana següent serà la clàssica visita al Sanatori de Fontilles al mateix temps que tindran lloc les representacions del sainet fester a càrrec del Quadre Artístic de l’Associació de Sant Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *