Aitana Cantó i Ona Santonja, noves Sergents Infantils d’Alcoi

Aitana Cantó Jordà, de la Filà Cordó, i Ona Santonja Aracil, de la Filà Alcodianos, han guanyat este dissabte el concurs per a ocupar el càrrec de Sergent Infantil Moro i Cristià.

El certamen, que s’ha celebrat en la Filà Abencerrajes, ha comptat amb la participació de set candidats, quatre xiques i tres xics. Aitana Cantó, que serà la Sergent del bàndol Moro, ha sigut la candidata que més punts ha obtingut per part del jurat. En la primera ronda, com la resta de participants, ha desfilat al so del pasdoble ‘El Desitjat’, d’Emilio Moreno Roca. En el segon passe -en el que hi havia tres pasdobles possibles i s’escollia un a l’atzar, ha sonat ‘Al Cel’, de Francisco Valor Llorens. Precisament esta era la peça que més il·lusió li feia a la candidata de la Filà Cordó i que més ha assajat. “El moment que més espere és quan la Glòria Infantil arrancada des del Partidor”.

Ona Santonja, segona classificada, ocuparà el càrrec de Sergent Infantil del bàndol Cristià. Precisament, la seua Filà ostentarà este 2024 la capitania cristiana. “Estic molt contenta. He assajat tots els dies“, ha explicat després del concurs.

Després d’anunciar-se els noms de les guanyadores, els fins ara Sergents Moro i Cristià, Abril Albero i Juan Abad, han cedit la llança a Aitana i Ona. Les dues s’estrenaran en la Glòria Infantil de 2024.

Jimena Vicens Cánovas, de la Filà Tomasinas; Mateo Coderch Pastor, de la Filà Guzmanes; Yago Zapata Sempere, de la Filà Navarros; Nicolás Agulló Monllor, de la Filà Berberiscos, i Marina Montava Cavallero, de la Filà Aragonesos, han sigut els altres cinc participants del certamen, que també han demostrat els seus dots davant el jurat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *