‘Mediodía Cope’ Alcoi martes 23 de mayo 2023 (14:20h)

Hoy martes hemos puesto el acento en las incidencias que ha dejado la lluvia en Alcoy durante las últimas horas. También hemos destacado los registros de agua que se han acumulado en el Comtat desde la pasada medianoche.

Les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) s’estan complint i la pluja ha deixat importants registres en els municipis de les nostres comarques durant les últimes hores. En els termes municipals d‘Agres, Cocentaina, Muro, Benillup, Ontinyent, l’Alqueria d’Asnar, Planes o Alcosser se superaven a primera hora del matí els 70 o 80 l/m², una dada que podria augmentar perquè continuarà plovent en el que resta de jornada. De fet a les 09:45h AVAMET publicava dades de pluviometria en els quals quedava reflectit que ja s’han superat els 100 litres per metre quadrat en moltes localitats del Comtat.

Fins al moment a la Font del Baladre de Muro s’han recollit 154 l/m², 146 l/m² en la Valleta d’Agres, els 143 l/m² en el Museu del Clima de Beniarrés, 141 l/m² en Planes, 134 l/m² a Gaianes, 123 l/m² a L’Orxa, 115 l/m² a l’Alqueria d’Asnar o 100 l/m² en el paratge de Sant Cristòfol de Cocentaina. En altres poblacions del Comtat se superen els 60 l/m². És el cas de Fageca, Famorca, Balones o Quatretondeta. Pel que fa a Alcoi, segons també AVAMET, es freguen els 40 litres per metre quadrat en alguns punts de la ciuad com la Zona Alta.

Avís taronja per fortes pluges

La situació climatològica estarà marcada per la inestabilitat en el que resta de setmana. Des de l’AEMET mantenen actiu l’avís taronja per a fortes pluges, amb caràcter tempestuós, tant per al dimarts com per al dimecres. El dijous hi hauria alternança de núvols i clars durant pràcticament tota la jornada sense desaparéixer el risc de precipitacions. El divendres seria de nou irregular mentre que el dissabte tindríem de nou cels coberts amb ruixats, situació que es repetiria el diumenge 28 de maig en el dia de les Eleccions Municipals i Autonòmiques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *