Cocentaina tindrà moros i cristians entre el 12 i el 15 d’agost

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina espera que a l’agost d’enguany es puguen celebrar amb normalitat els festejos en honor a Sant Hipòlit Mártir. Des de l’entitat festera han preparat ja el calendari per a 2022 i el mateix es va donar a conéixer a la fi de desembre.

En aquest es contempla la trilogia festera entre el 13 i el 15 d’agost sent el mateix dissabte 13 l’Entrada, el diumenge 14 la festivitat del patró i el dilluns 15 l’Alardo. Així mateix, el 12 d’agost, arrancarien els festejos amb la tradicional ‘Nit de l’Olla’ després de la interpretació de l’Himne de Festes. Abans d’això tindrien lloc actes previs com La Publicació el 25 de juny, la Presentació de Càrrecs el dissabte 2 de juliol i la Presentació de la Revista de Festes al pati d’armes del Palau Comtal el divendres dia 15 d’aquest últim mes.

La Setmana Festera, amb els seus habituals concerts i activitats religioses, donaria inici el cap de setmana del 6 i 7 d’agost amb ‘Els Comptes’ mentre que els dissabtes 9, 16, 23 i 30 de juliol estarien reservats per a les clàssiques ‘Voltetes’ pel Passeig del Comtat. El mateix President de la Junta de Festes confia que cap a estiu haja millorat la situació derivada de la pandèmia i espera que les Festes contestanes puguen eixir al carrer amb màxima normalitat “portem dos anys esperant aquest moment i tots tenim moltes ganes de tornar al carrer, especialment les Filaes que anaven a tindre càrrecs en 2020 i que, a causa d’aquesta maleïda pandèmia; no han pogut encara fer el seu somni realitat”, manifestava sobre aquest tema Juan Francisco Masanet.

Indicar que l’esmentat calendari fester es completa amb el II Certamen de Música Festera el 30 d’abril, els actes del 421 aniversari de l’elecció i proclamació de Sant Hipòlit Mártir com a patró el dissabte 7 de maig, les paelles populars el dissabte 28, el Concurs d’Herberet el 26 de novembre i l’ ‘Olleta de la Puríssima’ el 7 de desembre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *