Més trens entre Alcoi i València, l’assignatura pendent quan finalitze la reforma de la línia

La modernització del tren Alcoi-Xàtiva és una de les assignatures pendents que persegueix la nostra ciutat, i per extensió bona part dels municipis de l’interior d’Alacant i València, després d’anys en què la línia ha sumat deficiències en les seues diferents infraestructures. A això se li afig també una constant disminució del nombre d’usuaris o la supressió de freqüències del pas de trens després de la pandèmia de la COVID-19.

Precisament aquest últim aspecte ha generat gran malestar en els qui fan ús del tren i des de la plataforma ‘Salvem El Tren’ han reivindicat en més d’una ocasió que se solucione aquest problema. Des del col·lectiu creuen que una vegada s’efectue la reforma integral de la línia, que arrancarà en breu, s’ha de treballar a definir noves freqüències de pas i incrementar les mateixesnecessitem uns horaris adaptats a les necessitats de la gent i que ens faciliten una bona connexió entre Alcoi, Xàtiva i València. Aquest projecte de millora del tren, que portem tant de temps reivindicant, no tindria sentit si després de tot hem de tornar a recórrer al cotxe perquè no tenim una combinació adequada entre les nostres comarques i la capital del Túria“, explicava en COPE ALCOI Edurne Vaello; una de les integrants de ‘Salvem El Tren’.

Imminent inici de les obres de millora de la línia

Cal recordar que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible,  com ja explicàvem fa uns dies, ha adjudicat per 84,14 milions d’euros, IVA inclòs, els treballs per a la renovació integral de via en dos trams de la línia Alcoi-Xàtiva

Els treballs inclouran la substitució d’elements de la superestructura, adaptació per a la futura electrificació de la línia i millores en ponts metàl·lics i estacions. L’actuació es completarà amb amb la comprovació dels elements de drenatge; treballs en talussos; tractament i protecció de trinxeres i terraplens; operacions tècniques per a relacionar entre sí tres passos a nivell -situats en els punts quilomètrics 16/874, 19/673 i 29/674-; adequació d’accessos; i execució de tancaments antivandàlics

La inversió total prevista per a aquesta línia ascendeix a uns 170 milions d’euros, distribuïts en diverses fases. L’UTE integrada per CHM Obres i Infraestructures i Azvi serà l’encarregada de dur a terme aquestes importants millores que beneficiaran als usuaris i promouran una mobilitat més sostenible a la regió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *