Llum verda per a la EGM del polígon Cotes Altes d’Alcoi

El ple ordinari de l’Ajuntament d’Alcoi celebrat divendres passat va aprovar per unanimitat la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del Polígon Industrial Cotes Altes d’Alcoi. També es va ratificar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la comissió promotora del polígon per a portar avant diferents actuacions en el marc de l’esmentada EGM.

Des del sector empresarial valoren molt positivament que Cotes Altes siga Entitat de Gestió i Modernització i també insisteixen en que això permetrà al polígon optar a major finançament d’organismes públics com l’IVACE a l’hora de portar actuacions de millora en l’àrea industrial. A més els empresaris tenen un repte clar per a la resta de polígons de la ciutat «l’objectiu és que tots els polígons d’Alcoi queden constituïts en EGM perquè amb això es podran escometre importants inversions en els nostres polígons perquè així estiguen adaptats al que exigeixen les nostres indústries en aquests moments«, comentava en COPE ALCOI Ramón Juan, president de l’EGM de Cotes Baixes.

Per la seua part l’Ajuntament d’Alcoi també advoca per aconseguir aquest fi i que la ciutat puga arribar a tindre àrees industrials de qualitat. A més el Govern Local es marca com a prioritat impulsar les diferents opcions de sòl industrial que es contemplen ara mateix ala ciutat «l’aprovació del nou PGOU serà determinant per a definir aqueixes futures opcions que permeten instal·lar noves empreses i es donaran tots els passos corresponents per a avançar en la tramitació de la borsa de sòl de l’accés sud. D’aquesta manera si qualsevol empresa vol instal·lar-se allí, i compleix tots els requisits, ho podrà fer immediatament«, comentava en aquesta emissora Alberto Belda; regidor d’empresa, durant el debat sectorial centrat en indústria emés ahir.

Inversió de l’IVACE per als Polígons

Alcoi ha resultat beneficiària amb 1’5 milions d’euros procedents de l’IVACE per a la millora dels polígons industrials de la ciutat. La inversió cobrirà el 67% de les intervencions previstes, la qual cosa es tradueix en 6’1 milions, mentre que l’Ajuntament aportarà més de 700.000 euros procedents del Pressupost Municipal.

La major part de la subvenció la tindrà el Polígon Industrial de Cotes Baixes que ja està constituït en una Entitat de Gestió i Modernització (EGM). Aquesta àrea industrial percebrà 1.071.627´55 euros en total que aniran destinats a millorar l’accessibilitat de carrers o la xarxa d’hidrants del polígon. També es crearà un pas intel·ligent en la intersecció del carrer B amb l’avinguda de la Hispanitat i un altre al carrer C davant de l’IES Cotes Baixes. Així mateix s’habilitarà una rotonda en l’encreuament de Mirasierra i fins i tot un pas subterrani en la rotonda Nord. Finalment s’habilitarà una xarxa de càmeres de vigilància i de lectura de matrícules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *