L’Ajuntament demanarà a Generalitat que el departament de salut d’Alcoi siga de difícil cobertura

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat este divendres demanar a la Generalitat Valenciana millores en l’atenció sanitària d’Alcoi. Es tracta d’una moció presentada per PSOE, Compromís i Guanyar, que han recolzat tots els grups polítics de la corporació municipal.

La moció inclou, en concret, instar l’Administració autonòmica a augmentar la plantilla de treballadors, que el departament d’Alcoi siga considerat de difícil cobertura i que es reprenga el compromís de convertir l’Hospital Verge dels Lliris en hospital universitari.

“Evidentment tenim deficiències en el sistema de salut a Alcoi i a la comarca. Hauríem d’apostar tots per a invertir diners davant les necessitats. Els veïns de la Zona Alta, de Batoi i del conjunt de la ciutat es queixen, i amb tota la raó, de les dificultats que tenen, sobretot en època de vacances, de poder ser assistits correctament”, ha assegurat Sergi Rodríguez, portaveu de Guanyar Alcoi.

Amb l’anterior Generalitat es va arribar al compromís d’iniciar els tràmits perquè el Verge dels Lliris es convertisquen en hospital universitari. Així ho anunciava el mes de maig passat Toni Francés, alcalde d’Alcoi. Ara, insistix Rodríguez, és que la nova Administració continue amb eixe compromís.

Els tancaments d’alguns centres de salut en l’època estival provoquen cada les crítiques de la ciutadania. “Demanem a Conselleria un augment de personal perquè no es torne a repetir esta situació”, ha explicat Carles Sansalvador, regidor de Salut Pública i edil de Compromís.

Per part seua, el PSOE ha criticat que, de moment, la Generalitat no haja inclòs el departament d’Alcoi en els de difícil cobertura. “La salut pública és, ha sigut i serà la nostra prioritat. No entenem per què el president Mazón no inclou Alcoi com de difícil cobertura“, ha denunciat Tere Sanjuán, edil socialista.

El Partit Popular ha secundat també la moció, encara que fent referència a l’anterior Administració. “Amb esta moció estan reconeixent que el Govern del Botànic no va fer res per a millorar l’estat de la Sanitat a Alcoi en els huit anys en què va estar governant. Donem la benvinguda a l’autocrítica”, ha apuntat Carlos Pastor, portaveu de la formació.

Des de Vox també han criticat a l’Ajuntament. “Es tracta d’una moció per a justificar la seua incompetència. Deduïm que és perquè vostés ja no governen la Generalitat. Això és una rebequeria més”, ha afirmat David Abad, el seu portaveu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *