L’abstenció de Guanyar permetrà que Alcoi tinga Pressupost abans de l’estiu

Guanyar Alcoi facilitarà que aquest divendres s’aproven els Pressupostos Municipals del 2024, uns comptes que seran una realitat a les portes de l’estiu i sis mesos després d’haver començat l’any. La plataforma ha anunciat la seua abstenció després d’aconseguir un acord amb el govern local de PSPV i Compromís que ha quedat plasmat en un decàleg signat per les tres formacions polítiques.

El document subscrit contempla un augment de 40.000 euros en la partida destinada a l’habitatge per a adequar les edificacions que té en propietat l’Ajuntament amb la finalitat de destinar-lo a immobles socials. També destaca la licitació per concurrència per a adquirir, abans d’agost de 2024, un local que permeta reubicar les instal·lacions del consultori mèdic de la Zona Alta. A més es preveu augmentar en deu operaris la plantilla de la brigada d’obres i es manifesta el compromís d’ampliar fins als 400.000 euros la partida per a aplicar la carrera horitzontal dels funcionaris, seguretat social inclosa, amb la finalitat de  complir l’acord econòmic al qual s’ha arribat amb els sindicats. Un altre punt important passa per executar les obres pendents del 2023 dins del Pla Integral d’Accessibilitat i traçar el full de ruta per a realitzar les inversions corresponents al 2024. A tot això se li uneix la intenció de fomentar el cooperativisme dins de les activitats industrials que puguen desenvolupar-se a la ciutat.

Per a Guanyar és prioritari avançar en la municipalització de serveis i això ha quedat reflectit en l’esmentat acord. Els tres partits es comprometen al fet que l’empresa pública de l’Ajuntament creada recentment assumisca, a més de la gestió del Complex Esportiu Eduardo Latorre, la neteja de serveis municipals xifrant en 280.000 euros l’estalvi que això podria suposar per a les arques municipals. D’igual forma es reflecteix la idea de separar la neteja viària de la recollida de residus perquè la primera puga ser de gestió municipal abans de 2027 i d’anar finalitzant els contractes per a auditories externes de les empreses que presten serveis al Consistori amb la intenció que això ho vagen assumint progressivament els tècnics del propi Ajuntament “s’ha fet un gran esforç per totes les parts per a poder definir aquests punts, estem disposats a sumar i treballarem perquè l’esborrany del Pressupost de 2025 puga estar ja llest abans que acabe enguany. També deixem clar que en el moment en l’hi haguera alguna quantitat destinada al desenvolupament del Polígon de La Canal votaríem en contra“, va comentar Sergi Rodríguez; portaveu de Guanyar.

PSPV i Compromís han agraït el gest de Guanyar i han ressaltat “la voluntat d’entesa entre totes les parts, i la responsabilitat, per a traure els comptes avant en uns temps en els es aguditzen dues maneres de fer política. La de les polítiques progressistes que es impusal a la ciutat o les de l’extrema dreta amb les retallades en molts àmbits que ja estem veient que s’apliquen des d’institucions com la Generalitat Valenciana on governen PP i VOX“, van manifestar Toni Francés (alcalde d’Alcoi) i Álex Cerradelo (vicealcalde). Els Pressupostos s’aprovaran en el Ple ordinari de juny que se celebrarà aquest divendres al matí a l’Ajuntament d’Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *