La rotonda de l’accés nord d’Alcoi, una llarga reivindicació dels empresaris de Cotes Baixes

La rotonda que regularà el trànsit en l’accés nord d’Alcoi va camí de ser una realitat després d’una llarga reivindicació, especialment d’àmbits com els empresaris del Polígon Industrial Cotes Baixes. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha tret a concurs el projecte de construcció d’aquesta infraestructura per un import de 1’1 milions d’euros i ho farà a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation de la Unió Europea.

Aquesta licitació, segons la informació facilitada pel Consistori alcoià, comprén un termini d’execució de sis mesos des de l’adjudicació de les obres. Paral·lelament s’ha fixat un termini per a la presentació d’ofertes que finalitza el 17 d’abril «necessitem que aquesta rotonda es construïsca com més prompte millor perquè actualment a l’entrada al polígon és un coll de botella ja que s’ajunten els vehicles que volen accedir a l’àrea industrial amb aquells que volen entrar a Alcoi des de Cocentaina. S’ha demorat molt en el temps però que haja eixit ja a concurs és una bona notícia així que esperem que estiga licitada al més prompte possible perquè no es retarde més l’inici d’unes obres tan esperades«, comentava en COPE ALCOI Ramón Juan, president de la EGM de Cotes Baixes.

La reurbanització del punt on s’habilitarà la rotonda implicarà, a més de reordenar el trànsit, dotar a l’entorn de voreres amb un ample mínim de 1,80 metres. També s’inclou un carril bici de dos metres d’ample al llarg del contorn de la glorieta, permetent impulsar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat viària. Amb això, es pretén generar un entorn urbà més accessible, inclusiu i sostenible que persegueix l’impuls de la descarbonització de la mobilitat urbana al costat de la millora de la qualitat de l’aire a través de la potenciació dels trajectes a peu i amb bicicleta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *