La primera meitat de l’any, clau per a la renovació del tren Alcoi-Xàtiva

La línia de tren Alcoi-Xàtiva és una reivindicació històrica. Després de quasi quaranta anys demandant una renovació de la infraestructura, es van fent passos decisius. Això sí, fins a 2024 el ministeri de Transports no té previst iniciar, com a tal, les obres.

De moment, un dels projectes ja està en marxa. A principis de gener, Adif anunciava que s’iniciaven els tràmits per a l’expropiació dels terrenys sobre els quals es realitzarà la renovació del tram entre Alcoi i Ontinyent. No obstant això, des de la Plataforma Salvem el Tren no són tan optimistes i dubten que es complisquen els terminis. “El procés és molt llarg i van anunciant moltes coses abans d’executar les obres. Sense cap retard, igual en dos anys comencen els treballs. De moment, en les xicotetes accions que s’han anat duent a terme hem vist que hi ha hagut molts retards”, explicava Edurne Vaello, activista de Salvem el Tren, en declaracions a Cope Alcoi.

Per a la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, el compromís del ministeri de Transports en aquesta reforma és ferma. “Es tracta d’una reivindicació històrica que ja és una realitat. És un fet imparable”, assegurava en la seua visita a Alcoi d’aquest dijous. I dins d’aquest compromís hi ha un altre projecte en tramitació que, apunta la delegada, hauria d’aprovar-se durant la primera meitat de l’any.

Recuperar les freqüències anteriors a la pandèmia

Les reivindicacions van més enllà de la renovació de la línia. Per a Salvem el Tren és una prioritat que es treballe en l’augment de les freqüències, per a millorar el servei als usuaris. “En aquesta línia de deficiències el més important són els pèssims horaris que no vertebren el territori. Seguim amb les freqüències de la pandèmia”. I és que la crisi del coronavirus va obligar a reduir el nombre de trens. No obstant això, quasi tres anys després, la situació segueix igual. Tan sols tres trens al dia, dos en el cas del dissabte.

“La nostra principal reivindicació és millorar els horaris. Tornar, com a mínim, als anteriors a la pandèmia i, si pot ser, que s’augmenten. Cal canviar les prioritats. Crear línies d’AVE no vertebra el territori ni redueix l’ús del cotxe, però invertir als trens de les nostres comarques sí”, sentència Vaello.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *