La mascareta torna a ser obligatòria des de hui en centres sanitaris de la Comunitat

Arriben importants canvis als centres sanitaris de la Comunitat Valenciana des d’aquest dilluns 8 de gener. I és que la conselleria de Sanitat de la Generalitat, tal com va anunciar divendres passat des d’Alcoi el President Mazón, ha restablit l’obligació d’usar la mascareta en centres de salut o hospitals de la regió per a tractar de frenar els efectes de l’última ona d’infeccions de virus respiratoris.

Mazón va recordar que des de finals d’any hi ha hagut un notable repunt de contagis de COVID-19 i de grip comuna, que s’han disparat, i que a l’inici del cap de setmana situava la incidència en 1.501 casos per cada 100.000 habitants. Per a això, la Conselleria de Sanitat ha remés a tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana la instrucció perquè porten màscara aquelles persones simptomàtiques quan estiguen en espais compartits, els professionals sanitaris que atenen casos simptomàtic o les persones que treballen en Unitats de Vigilància intensiva i Unitats amb Pacients Vulnerables. També han de fer ús d’aquestes mesures de protecció els professionals de les urgències hospitalàries o d’atenció primària, i totes les persones que es concentren en llocs d’espera, tant d’atenció primària com de consultes hospitalàries. La instrucció no apunta una data concreta perquè torne a ser retirada la màscara, però és d’imaginar que no serà abans de febrer ja que s’espera que el pic s’aconseguisca la tercera setmana de gener “a principis de setmana hi haurà una reunió amb els gerents dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana per a analitzar la posada en marxa d’aquestes mesures“, va indicar Mazón durant el seu recorregut pel Campament Real d’Alcoi.

Apuntar que els centres de salut administraran a partir d’aquest dilluns, 8 de gener, les dosis de les vacunes enfront de grip i COVID-19 sense necessitat de cita prèvia. Tot això amb la finalitat de promoure la immunització de la població davant el repunt d’infeccions respiratòries.

Imatge: COPE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *