La indústria, clau en la creació d’ocupació a Alcoi i comarca

Sembla que el 2023 no ha començat massa bé pel que fa a l’ocupació. Almenys, a les nostres comarques. L’atur ha augmentat a Alcoi i gener acaba amb 49 desocupats més. S’inverteix així la tendència a la baixa dels últims mesos. En total hi ha a la ciutat 4.715 persones sense ocupació.

La situació és molt similar en la resta de la comarca. Cocentaina suma 22 aturats i Muro, 4. I és que, en gran mesura, aquestes xifres es deuen a la dependència del sector serveis, el que més es ressent una vegada finalitza la campanya de Nadal. A Alcoi, 34 dels 49 desocupats provenen d’aquest sector.

No ocorre el mateix amb la indústria. A diferència de la resta de la comarca, Ibi és una excepció. Ha registrat en el mes de gener 56 aturats menys. D’aquestes noves contractacions, 38 corresponen al sector de la indústria. “Gran part del nostre mercat de treball, i no només a la província d’Alacant, està enfocat al sector serveis. Això és que hem de canviar. Aconseguir un mercat de treball en el que la indústria permeta crear ocupació, perquè la indústria és un mecanisme potent en aquest sentit”, ha explicat Ismael Senent, secretari general d’UGT La Muntanya en declaracions a Cope Alcoi.

Millorar la qualitat de l’ocupació

Amb les dades actuals, per al sindicat les polítiques actives d’ocupació no estan sent tan eficaces com haurien de ser. Demanen mesures. Entre elles, la pujada de salaris. En aquest sentit, explica Senent, el recent augment del Salari Mínim Interprofessional contribueix positivament a la millora del mercat de treball.

Les dones segueixen sent el sexe més perjudicat per l’atur. I, si atenem a les franges d’edat els joves presenten més problemes per trobar treball. Insisteix Senent que les polítiques han d’anar encaminades en aquesta línia, en la de la millora de la situació per als col·lectius vulnerables. “L’ocupació ha mostrat signes indiscutibles de millora, però es cert que no ha aconseguit unes condicions òptimes. És necessari seguir introduint canvis”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *