La EDUSI-Alcoidemà acaba amb una important inversió en projectes per a la ciutat

L’Àgora d’Alcoi ha acollit aquest divendres l’acte de clausura de la primera edició del programa EDUSI-Alcoidemà, una iniciativa que ha permés executar importants projectes a la ciutat durant els últims anys. En concret s’han invertit més de 16 milions, dels quals Europa ha aportat 8, en una convocatòria que espera tindre continuïtat perquè l’Ajuntament vol renovar aquesta col·laboració a partir de l’any 2024 amb una nova entrega.

Durant aquest acte de clausura l’alcalde d’Alcoi ha recordat que l’EDUSI-Alcoidemà ha facilitat l’execució de propostes relacionades amb l’urbanisme, el patrimoni o les noves tecnologies. El primer edil ha remarcat els beneficis que ha aportat per a la ciutat aquesta estratègia, cofinançada amb fons FEDER, i ha enumerat algunes de les actuacions realitzadess’ha fet possible la rehabilitació del Centre Cervantes Jove, la reforma integral del carrer Entença, la millora de l’accessibilitat als nostres carrers o l’adequació de zones com la Placeta de la Creu Roja o el carrer Sant Francesc. També s’ha recuperat el patrimoni, amb la consolidació de la torre-portal de Cocentaina, i s’han fet passos importants en el projecte de Rodes que està avançant per a ser prompte una realitat. I en matèria de noves tecnologies, s’ha implantat l’administració a l’Ajuntament d’Alcoi o s’ha creat la plataforma de ciutat“, ha dit Toni Francés.

La cerimònia ha inclòs una taula redona en la qual s’han analitzat les principals línies d’actuació que contemplava la EDUSI-Alcoidemà i fins i tot els reptes que s’han superat amb l’execució de la mateixa des de l’any 2017 fins a l’actualitat. Finalment s’ha parlat d’eixa possibilitat de renovar l’estratègia a partir de 2024, amb un finançament europeu que puja al 60%, i amb la qual es volen desenvolupar projectes com el Via Parc; entre molts altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *