Tercer programa especial per la Setmana del Medi Ambient des de Milar Electrodomèstics

Cada 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient i amb motiu d’aquesta jornada COPE ALCOI s’ha desplaçat fins a la tenda de Milar Electrodomèstics situada en el Centre Comercial Alzamora de la nostra ciutat. Des d’allí hem emés un programa especial en el qual hem aprofundit en qüestions referides a la preservació del nostre entorn natural així com hem reflexionat sobre la importància d’impulsar accions a curt termini que ens porten a fer front a reptes com el que planteja el canvi climàtic.

Precisament des de Milar ens han explicat com l’empresa ha apostat per l’economia circular en un aspecte tan crucial com la reutilització dels embalatges que protegeixen els electrodomèstics o productes que subministren des de la seua firma.  En aquest sentit han detallat un interessant projecte sostenible que van començar a impulsar en 2018 i que està donant excel·lents resultats “tots els residus que es generen els recollim i, amb l’ús de les noves tecnologies, es posen en marxa una sèrie de processos que donen una segona vida a aquests materials“, ha comentat Manuel Ranchal, director de logística en Milar.

Al marge d’això ens han acompanyat des de AITEX per a parlar-nos de la implicació de la institució en la reducció de l’impacte mediambiental que es produeix en la producció tèxtil. David Costa, director de projectes de R+D de AITEX, ha parlat del reciclatge de residus en la indústria tèxtil i dels projectes que en aquesta matèria duen a terme.

Un altre dels aspectes que hem abordat en el programa, és la mobilitat sostenible i per a això ens han acompanyat des de l’empresa Econocar. Sergio Cortés, Agent d’Atenció al Client en aquesta firma, ens ha detallat l’aposta que estan fent en qüestions com els vehicles elèctrics o híbrids, les bicicletes o molt prompte patinets o motocicletes. Cortés ha posat l’accent en el fet que cada vegada és major la demanda que existeix cap a aquesta mena d’articles i ha recordat que ciutats com Alcoi estan apostant plenament per un transport plenament respectuós amb el medi ambient.

Finalment hem conegut les iniciatives que el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València porta a terme en matèria mediambiental o l’aposta de la institució universitària per l’estalvi energètic. Lucas Santos, professor del Departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera, també ha detallat els projectes d’investigació que realitzen per a la reutilització, per exemple, de l’aigua amb la finalitat de destinar-la després al reg de cultius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *