Es venen més vehicles d’ocasió que nous a Alcoi

Les tendències han canviat. L’aposta pels vehicles de segona mà cobra força en la nostra societat i això obliga el sector de l’automoció a reorientar les seues estratègies.

Arran de la pandèmia i la posterior crisi econòmica, problemes derivats com la falta de microxips o l’augment de preu de les matèries primeres han desembocat en un augment dels costos de producció. I, en conseqüència, del preu del producte final. En el cas de l’automoció, els vehicles costaven més i els compradors van començar a plantejar-se altres alternatives. “En els últims anys ha anat augmentant la venda de vehicles d’ocasió. S’ha disparat la venda i, hui dia, es venen fins i tot més vehicles d’ocasió que vehicles nous“, expliquen des d’un concessionari de la ciutat en declaracions a COE ALCOI. I és que compten amb tots dos serveis: venda de vehicles de primera mà, però també d’ocasió.

També derivada de la pandèmia i de les noves possibilitats que permet la tecnologia, la relació amb el client ha canviat notablement. “S’atén més de manera telefònica que presencial. També es realitza a través de les xarxes socials“, asseguren des del concessionari. Es contacta diferent, els clients solen ser de diferents punts del panorama nacional. “Fa anys era impensable comprar un cotxe a distància, sense veure-ho. Hui dia tenim molts lliuraments a Galícia, Sevilla, Mallorca, Eivissa…”, assenyalen.

Cap a l’electrificació

D’altra banda, la crisi energètica ha accelerat el procés d’electrificació dels vehicles. “Cada vegada es demanen més vehicles elèctrics i altres alternatives. L’electrificació no serà única. Hi haurà més maneres de moure els vehicles“.

No obstant això, els cotxes que es desplacen amb electricitat estan entrant molt fort en el mercat. Cada vegada hi ha més models i es van renovant les flotes. “Totes les marques estan apostant molt per això“, asseguren des del concessionari.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *