Els robatoris d’olives preocupen els agricultors de la comarca

Els productors d’olives dels municipis de les nostres comarques han mostrat recentment la seua preocupació pels robatoris que s’han produït en alguns camps durant les últimes setmanes. De fet, un dels furts d’aquestes característiques que ha tingut lloc a l’Alcoià i el Comtat s‘ha produït en el municipi de Fageca.

L’increment que ha patit el preu de l’oliva estaria darrere d’aquestos furts i totes les parts implicades volen que es pose remei a la situació. Una problemàtica que també s’ha traslladat al subdelegat del Govern a la província d’Alacant i a la qual Carlos Sanchez Heras es va referir durant la visita que va fer a la passada Fira de Tots Sants «estan duent-se a terme reunions per a perfilar les accions a adoptar i disposem de totes les eines al servei dels agricultors per a donar-los la màxima seguretat en els seus camps«, va manifestar.

Precisament Millena va acollir fa uns dies una reunió en la qual es van abordar els robatoris que s’han produït recentment a l’interior d’Alacant i també es van posar sobre la taula una sèrie de recomanacions a tindre en compte. Ajuntament, Unió de Llauradors, Diputació d’Alacant o els mateixos agricultors van manifestar la necessitat d’unir forces de cara a actuar davant els furts. Des del Grup ROCA de la Guàrdia Civil, que centra els seus esforços en els robatoris en zones rurals, van destacar la importància que es denuncie qualsevol furt d’olives per xicotet que siga al mateix temps que van instar a alertar de la presència de qualsevol vehicle o persones sospitoses al voltant de les explotacions agràries i fins i tot les mateixes almàsseres.

Campanya ja en marxa a la comarca

Recordar que la campanya de recollida de l’oliva ha començat ja a la comarca amb unes previsions realment òptimes malgrat la situació climatològica d’elevades temperatures que s’ha viscut tant a l’estiu com en l’inici de la tardor. La Cooperativa de Cocentaina espera una bona collita i fa referència als forts vents de la setmana passada «afortunadament el fruit no està encara fort, pel fet que no s’han registrat precipitacions, i això va facilitar que aguantara bé en l’arbre«, va explicar en COPE ALCOI Rafael Montava; president de la institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *