Els municipis xicotets de la comarca demanen més vigilància policial

Vesprada-nit de Reis. Mentre tots gaudeixen de la Cavalcada per a rebre a Ses Majestats d’Orient, uns individus emmascarats i armats assalten tres xalets. En un d’ells són sorpresos pels propietaris i els lladres fugen després que els amos llancen trets a l’aire.

Tot això va passar en el municipi de Penàguila, a la comarca de l’Alcoià, i des d’aquesta localitat demanen que hi haja més vigilància en la zona perquè evitar que fets d’aquestes característiques tornen a succeir. A la petició s’uneixen també altres poblacions xicotetes de la zona perquè en aquella Nit de Reis es va avisar dels robatoris a la Guàrdia Civil de Cocentaina però aquesta no va poder enviar patrulles davant la falta d’efectius. Els municipis afectats reclamen que d’una vegada per sempre s’atenga la seua peticióportem temps reivindicant aquesta falta d’efectius perquè som molts pobles per atendre i depenem de forces de seguretat que estan molt lluny en distància. Ja vam mantindre una reunió fa un temps per a traslladar la petició però demanem que la Generalitat Valenciana o l’Estat estudien la problemàtica per a donar-nos una solució“, comentava en COPE ALCOI Salvador Català; alcalde a Penàguila. Mentre se soluciona aquesta qüestió, els veïns d’aquesta última població han creat iniciatives com un grup a través de WhatsApp per a comunicar-se si torna a produir-se un robatori similar “ens sentim un poc indefensos perquè dones avís quan passa alguna cosa i tarden molt a atendre’t. En dos dels xalets atracats es va fer més mal que una altra cosa perquè els lladres van regirar armaris o calaixos en cerca de diners i joies. Som pobles tranquils però quan passa una cosa com aquesta perquè hi ha certa por perquè no és habitual que en localitats xicotetes succeïsquen aquest tipus d’incidents“, detallava també a aquesta emissora un veí de Penàguila.

Els lladres que van assaltar els xalets de Penàguila van ser gravats per les càmeres de seguretat d’un dels domicilis atracats. En les imatges es veia com saltaven la tanca, armats, i fins i tot s’observa que portaven màscara per a no ser reconeguts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *