Dos intents d’okupació a Cocentaina en menys de 15 dies

La Policia Local de Cocentaina aconseguia evitar aquesta setmana l’okupació il·legal d’un immoble en la localitat. Concretament, un habitatge en el centre històric de la Vila Comtal.

Els fets van tindre lloc aquest dimarts i l’actuació policial va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana. Davant l’alerta d’una veïna del municipi, els agents van aconseguir impedir que l’habitatge fora okupada. Els presumptes autors van tractar de fugir del lloc dels fets, però van aconseguir ser detinguts i han pogut ser identificats.

S’han instruït diligències per un presumpte delicte d’usurpació de bé immoble. Però aquest no ha sigut l’únic intent d’okupació a Cocentaina en els últims dies.

El passat divendres 21 d’abril, la Policia Local de la Vila Comtal va haver de procedir al desallotjament d’un okupa que havia aplanat un habitatge en un cèntric carrer de la localitat del Comtat. En aquesta ocasió també es va poder executar l’acció policial gràcies a que els veïns van alertar a les autoritats immediatament, de manera que l’okupa no va poder instal·lar-se. L’individu va ser desallotjat de l’immoble i identificat. Se li van tramitar diligències penals per un delicte lleu també d’usurpació d’immoble.

Posteriorment, els serveis municipals es van encarregar d’assegurar una altra vegada l’habitatge.

Segons fonts policials, només en els casos en els quals es constata que els okupes acaben d’entrar en l’habitatge és possible expulsar-los immediatament.

Casos puntuals

Des de la Regidoria de Seguretat de Cocentaina insisteixen que no és necessari crear alarma entre la població. “Són casos puntuals. Sí que espaiat en el temps tenim algun cas. Però si que sabem que hi ha algunes cases que estan usurpades. No és molt preocupant perquè solen ser sempre les mateixes persones, que van girant d’unes cases a unes altres”, ha explicat Eugenia Miguel, regidora del departament.

I ressalta la importància de la col·laboració ciutadana. “L’important és que el mateix veïnat, si detecten que hi ha un moviment estrany, avisen immediatament a la Policia o  a la Guàrdia Civil”.

L’edil insisteix que es diferencie entre usurpació i okupació d’una primera o segon habitatge. “Quan parlem d’usurpació ens referim a habitatges que no estan habitades i els propietaris dels quals són bancs o no estan localitzats i no poden denunciar”. En els casos en què els propietaris sí que es coneixen, aquests han de posar la denúncia per a poder desallotjar a aqueixes persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *