Cocentaina estrena de manera apoteòsica la seua 677 Fira de Tots Sants

Cocentaina ha estrenat en aquest dimecres la 677 edició de la Fira de Tots Sants i ho ha fet en el dia gran d’aquesta cita perquè la jornada inaugural ha coincidit amb l’1 de novembre. La jornada, que ha arrancat una mica nuvolosa, ha transcorregut amb gran ambient festiu en uns carrers que des de primera hora del matí han començat a ser un autèntic formiguer de visitants.

La inauguració ha començat en els voltants del Pla de la Font, on s’estava celebrant el tradicional ‘Esmorzar de Fira’, i la mateixa s’ha iniciat amb un recorregut de la comitiva pels principals carrers del nucli antic de la Vila Comtal. Aquesta àmplia representació institucional, amb l’alcalde Jordi Pla al capdavant, s’ha detingut en El Pla per a esperar l’arribada del President de la Generalitat Valenciana. Carlos Mazón, que ha aterrat en el municipi amb quasi una hora de retard, ha pogut estar finalment al balcó del Palau Comtal presidint el moment en el qual el magistrat contestà Ximo Gadea llegia el Privilegi atorgat en 1346 a la localitat pel Rei Pere IV El Cerimonións; document que autoritzava la celebració d’una Fira amb caràcter anual:

 

Gadea ha rebut un quadre commemoratiu com a detall d’aquest moment tan especial al mateix temps que era testimoni  d’enormes ovacions des de la plaça. Posteriorment, en els parlaments oficials, ha manifestat estar profundament agraït a l’Ajuntament per haver pensat amb ell de cara a exercir la tasca de llegir el Privilegi:

 

L’alcalde de la capital del Comtat, Jordi Pla, ha elogiat la implicació de tot el poble a l’hora de fer possible una Fira de Tots Sants que genera un important volum econòmic tant en la població com en fins i tot la comarca. A més ha avançat que s’espera una previsió de 500.000 visitants al llarg dels cinc dies que dura la Fira d’enguany:

 

Per la seua banda Carlos Mazón, el President de la Generalitat Valenciana, ha afirmat sentir-se molt il·lusionat per estar a Cocentaina inaugurant la Fira com a Cap del Consell. En la seua intervenció ha posat sobre la taula la necessitat de coordinar entre Ajuntament, Diputació i Generalitat un pla que permeta garantir la continuïtat d’un gran esdeveniment com la mateixa Fira de Tots Sants:

 

Després de l’atenció als mitjans de comunicació al Palau Comtal, ha prosseguit la inauguració oficial de la Fira de Tots Sants amb un recorregut de la comitiva per algunes de les zones comercials que donen forma a l’oferta expositiva del certamen. Un vi d’honor ha posat fi a un matí intens en el qual Cocentaina ha donat una apoteòsica benvinguda a una 677 edició d’una Fira de Tots Sants que és tot un espai de sensacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *