Bones sensacions en l’inici de la Selectivitat a Alcoi: “amb nervis, però no ha anat malament”

Un total de 466 alumnes s’examinen des de hui de les Proves d’Accés a la Universitat al Campus d’Alcoi de la UPV. Procedeixen de la nostra ciutat, però també dels instituts de Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola. La xifra de matriculats s’incrementa en un 7% respecte a l’any anterior, passant dels 433 del 2023 als 466 del 2024. Uns exàmens temuts però que són només una part de la nota final ja que té més pes la mitjana aconseguida en el Batxillerat.

Aquest dimarts s’han iniciat les proves amb l’examen de Llengua castellana i Literatura II, seguit de Valencià: Llengua i Literatura II. A la vesprada serà el torn dels exàmens de Biologia, Empresa i Disseny de Models de Negoci, Tecnologia i Enginyeria II, Història de la Música i de la Dansa i Fonaments Artístics. A continuació, es faran les proves de Física; Història de l’Art; Cor i Tècnica Vocal II; i Disseny.

La primera prova a la qual s’han hagut d’enfrontar els ha deixat unes certes bones sensacions. Els habituals nervis previs han donat pas a les somriure i l’alleujament “ens ha caigut el que esperàvem en Literatura. Ha sigut bastant fàcil“, relaten alguns dels estudiants que s’han examinat aquest matí en les instal·lacions del mateix Campus d’Alcoi de la UPV.  Llengua castellana i Literatura II ha tornat a ser la matèria inaugural dels exàmens de Selectivitat i en la part obligatòria de l’examen calia respondre diverses preguntes sobre un article d’opinió  publicat en El País el passat 2 de gener que porta com a títol ‘Estupidesa artificial’. En la segona part de la prova de Castellà es proposaven dos textos i calia triar un d’ells i contestar a diverses preguntes. El text 1 era el poema ‘Sorpresa’ de Federico García Lorca. El segon text era un extracte de l’obra de teatre ‘Historia de una escalera’ d’Antonio Buero Vallejo, que es va estrenar en 1949. En ella s’analitza la societat espanyola de l’època a través dels veïns d’una escala.

Els exàmens seguiran demà dimecres i finalitzaran el dijous. Les notes es coneixeran a partir de la una del migdia del divendres 14 de juny obrint-se després el corresponent període per a sol·licitar revisions que seran del 17 al 19 de juny. Després d’això, arribarà la convocatòria extraordinària prevista per als dies 2, 3 i 4 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *