Arranquen les obres de reforma de La Rosaleda d’Alcoi per a complir la sentència del TSJ

Comencen les obres per a adaptar la plaça de La Rosaleda a la legalitat. L’actuació es realitza per a complir amb la sentència del TSJ i reposar la zona verda eliminada en aquest projecte que es va dur a terme quan el PP estava al capdavant del govern local. El temps d’execució és de 10 mesos i només es realitzaran talls puntuals al trànsit durant alguns dies per a traure material, unes modificacions que seran avisats amb un mínim de 48 hores d’antelació.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi informen que fins a l’1 de març tant el pàrquing com el quiosc estaran oberts. L’aparcament haurà de tancar durant 8 mesos, mentre que el quiosc ara acaba la concessió i s’aprofitarà aquest temps per a fer tot el procés de licitació per a obrir de nou quan acabe l’obra. Aquest projecte consistirà en la demolició del forjat de coberta per a la seua nova execució amb la finalitat que complisca requisits com permetre una capa de terra de 80 centímetres que sostinga arbratge. També es reforçaran tots els elements estructurals, des de pilars fins a lloses de fonamentació, s’inclouran noves espècies vegetals i es renovaran tant la il·luminació com el mobiliari urbà “amb aquesta actuació resoldrem una il·legalitat, que és el pronunciament que va expressar en el seu moment el Tribunal Superior de Justícia respecte al que es va fer al Roserar. Una il·legalitat que no és culpa dels ecologistes que ho van denunciar, és culpa de qui governava en aquell moment, el Partit Popular. Aquesta actuació ens costarà a tots els alcoians més de 4 milions d’euros que eixiran de les arques municipals per a retornar a la legalitat urbanística un projecte que no reunia els requisits que deuria“, indicava ahir l’edil d’Urbanisme; Vanessa Moltó.

L’inici de les obres també portarà la restauració de l’escultura de Sant Jordi, un projecte que està en procés de licitació. El monument el va fer  va fer José Gozalvo i amb la reurbanització de la zona quedarà situat en la part de la plaça més pròxima a l’Alameda Camilo Sesto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *