Arranca el procés per a triar al Sant Jordiet de les Festes d’Alcoi 2025

L’Associació de Sant Jordi ja ha posat en marxa el procés de presentació de candidatures de les quals es triarà al Sant Jordiet de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi del pròxim any 2025. La inscripció de candidats es tancarà el dimarts 28 de maig, i l’endemà passat, el dijous 30, se celebrarà l’assemblea en la qual es designarà el càrrec.

Des de la màxima entitat festera recorden que els candidats a Sant Jordiet hauran de ser xiquets nascuts en 2016 o 2017, i almenys algun dels seus pares o representants legals hauran de ser membres de la mateixa institució. A més, el menor ha d’estar identificat amb els valors tradicionals, la coherència històrica i el criteri eclesial del personatge que representa, i no pot haver exercit abans aquest càrrec, excepte en l’hipotètic cas que no hi haguera cap inscripció nova.

Els candidats hauran de ser inscrits en les oficines de la secretaria del Casal de Sant Jordi. L’elecció del xicotet que encarnarà al nostre patró en la trilogia de l’any que ve es durà a terme en el transcurs de l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi posterior a les Festes de Moros i Cristians que enguany se celebrarà el pròxim 30 de maig. Uns dies més tard, el diumenge 2 de juny, el nou Sant Jordiet participarà ja en la processó del Corpus Christi sent aquest el seu primer acte oficial. Després a l’octubre serà presentat oficialment com Sant Jordiet en el transcurs dels actes centrals del Mig Any i ja a la primavera tindrà un especial protagonisme en les Festes de Moros i Cristians.

En el moment de la presentació del xiquet per al càrrec de Sant Jordiet, haurà d’adjuntar-se fotocòpia del llibre de família on aparega la data de naixement del xiquet, així com la Candidatura emplenada i signada juntament amb la resta de documentació requerida. Tota la informació sobre aquest tema la trobaràs ací.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *