Alcoi venera a Sant Jordi amb gran fervor

La jornada d’aquest emblemàtic 23 d’abril ha seguit amb la processó general en honor a Sant Jordi, un acte que ha començat al voltant de les 19:30h des del Casal. Fins allí s’han anat acostant les 28 Filaes de la ciutat, acompanyades de les seues bandes de música, per a prendre part en una processó que ha recorregut els carrers més emblemàtics del Centre de la capital de l’Alcoià i que ha finalitzat a l’església del patró.

Els heralds han obert la comitiva i després d’ells han destacat un bon nombre de devots, festers i xiquets portant ciris. A continuació, ha sigut el torn de les Filaes del bàndol moro i per ordre d’antiguitat han desfilat la Llana, els Judíos, Domingo Miques, Chano, Verds, Magenta, Cordó, Abencerrajes, Marrakesch, Realistes i Benimerins. Després han arribat els cristians i, després dels Contrabandistes que han obert el seu pas, hem pogut veure a Asturianos, Cides, Llauradors, Guzmanes, Vascos, Mozárabes, Almogávares, Navarros, Tomasinas, Muntanyesos i Aragonesos.

Després de totes les Filaes, les mirades les han acaparat els càrrecs festers i el públic ha pogut apreciar de prop els dissenys que van lluir amb gran esplendor en les Entrades d’ahir. Al llarg del trajecte han sonat grans aplaudiments per a Salvador Micó (Capità Moro dels Lleugers), Alfonso Caerols (Alferes Moro de la Filà Mudèjars), Jesús Mullor (Capità Cristià dels Croats) i Miquel Jordà (Alferes Cristià dels Alcodianos). D’igual forma les ovacions han anat per a Nicolás Sánchez Linares, Sant Jordiet 2023, que abrigallat per la seua família no cessava a saludar al públic mentre portava amb orgull la bandera amb l’emblema del sant patró.

La imatge eqüestre de Sant Jordi i la seua Relíquia, han despertat gran devoció al seu pas pel trajecte de la processó, mentre voltejaven amb força les campanes de temples com els de Santa María i San Mauro. Precisament els bronzes de Sant Jordi han tocat sense parar quan el sant, envoltat en una atmosfera de llum i acompanyat de focs artificials, ha enfilat el camí cap a la seua església. Allí, dins del lloc en el qual venerem a Sant Jordi durant tot l’any s’ha posat el colofó a una processó que han presidit l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi, amb el seu president Juan José Olcina, al capdavant. També ha destacat la presència de bona part de la Corporació Municipal, encapçalada per l’alcalde Toni Francés, al costat del clergat local presidit per Don José Luís Llopis; Vicari de Sant Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *