‘Els Xiulitets’ acompanyen la Trobada Gloriosa a Alcoi abans del despertar de la Festa

Alcoi ha despertat aquest Diumenge de Glòria, 31 de març, amb el volteig  incessant de les campanes i el so de La Despertà que ha anunciat a tota la ciutat la Resurrecció de Crist. El canvi d’hora que s’ha produït aquesta matinada no ha sigut impediment perquè centenars d’alcoians s’hagen despertat a l’alba de cara a acudir al Centre i presenciar un dels moments més esperats de la Setmana Santa que organitzada cada any el Círculo Católico d’Obrers.

Minuts abans de huit del matí han eixit des de la parròquia de San Mauro i San Francisco les imatges de la Mare de Déu i El Salvador per a protagonitzar la peculiar Trobada que tanca els dies de passió i dona pas a les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. El Ressuscitat, com és habitual, ha recorregut la plaça Ramón y Cajal fins a situar-se davant de La Glorieta mentre que la Verge ha avançat per algunes vies colindants fins a arribar al principi del carrer de Sant Nicolau. Una vegada allí ha iniciat una veloç carrera, sense sobresalts, que li ha portat a trobar-se amb Jesucrist Ressuscitat mentre centenars d’alcoians feien sonar els prop de 2.000 ‘xiulitets’ de fang que ha repartit l’Ajuntament d’Alcoi per a aquest acte. El tret d’una traca ha donat testimoni de la Trobada Gloriosa mentre continuaven voltejant les campanes amb força.

El titular de les parròquies del Centre, Don Jesús Fuentes, ha pronunciat una oració per a recordar la fi de la Setmana Santa i ha assenyalat també al fet que amb ‘Els Xiulitets’ es tanquen els dies  recolliment per a donar pas a l’alegria de la Pasqua. En aquest sentit, ha fet referència al fet que hui arranca el compte arrere cap a les pròximes Festes de Moros i Cristians finalitzant la seua al·locució amb un més que esperat Visca Sant Jordi en la vespra de l’estrena del mes d’abril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *