Restauren dos “Llibres de Cort de Justícia” d’Alcoi de principis del segle XIV

L’Arxiu Municipal d’Alcoi ha restaurat dos dels seus documents medievals del segle XIV: un Llibre de la Cort dels Justícies Ferrer de Segarra, Pere de Sagra i Barceló Renau (1307-1310) i un Llibre de la Cort del Justícia Berenguer Berenguer (1332).

Els dos documents es trobaven en mal estat de conservació i els principals danys havien estat originats per microorganismes i per l’acció d’insectes, amb deterioració en els marges dels volums i pèrdues del suport d’escriptura. Les parts finals dels documents també presentaven abundant pèrdua de suport físic, la qual cosa impedia la seua consulta. Les enquadernacions també presentaven deteriorament per deformacions i pèrdues del suport documental. La restauració ha consistit a frenar el procés de desintegració i deteriorament i el restabliment de la integritat dels documents per a permetre la seua consulta i garantir una conservació òptima a partir d’ara.

El treball ha estat realitzat pel taller de restauració Sánchez&Príebe de València amb un pressupost de 4.520 €, incloent-hi les despeses de transport i assegurança, i per assegurar la seua conservació s’han elaborat unes caixes de conservació seguint la normativa internacional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *