La incidència de la Covid en la Comunitat puja en la segona setmana de gener

La incidència de la COVID-19 va augmentar en la segona setmana del mes gener, entre el 9 i el dia 15, respecte a la primera, i es va situar en 142,3 casos per cent mil habitants. Per altre costat, segons informa COPE VALÈNCIA,  el virus de la grip es va reduir fins a una taxa de 54,9.

El virus respiratori sincitial (VRS), causant de la bronquiolitis, es manté en xifres similars a la setmana anterior, amb una incidència de 133,3 casos, segons l’últim Butlletí del Sistema de Vigilància d’Infeccions Respiratòries Agudes (IRA) de la Comunitat Valenciana. Aquest document fou publicat ahir dimecres en la web de la Conselleria de Sanitat.

La incidència de les Infeccions Respiratòries Agudes -la suma dels tres virus- va ser de 1.120,9 casos per cent mil habitants, la cual cosa duplica la mitjana nacional de 567,5. Aquestes infeccions, segons les esmentades dades, van afectar especialment els menors d’entre zero i quatre anys, que van presentar una incidència de 3.002,4 per cent mil habitants.

Respecte a la Covid-19, cal assenyalar que aquesta última va elevar la seua incidència respecte a la primera setmana de l’any, amb 142,3 casos per cent mil habitants enfront dels 82,3 de la setmana un de 2023. També el virus respiratori sincitial (VRS) es va mantindre en taxes similars (133,3 la segona setmana i 137,2 la primera); i la grip va patir un descens des de la taxa de 138,3 casos als 54,9 actuals.

En el cas de la incidència d’Infeccions Respiratòries greus als hospitals de la Comunitat Valenciana, van anar 29,2 casos en la segona setmana, similar a la primera, per damunt de la mitjana nacional, que va ser de 21,4 casos.

Vacunació contra la grip 

Cal recordar que la campanya de vacunació contra la grip va començar el mes d’octubre passat i pràcticament ha arribat fins a aquest mes de gener. Aquesta s’ha administrat de manera simultània, al costat de la segona dosi de record -la quarta en total- de la vacuna del Coronavirus, per a tota la població a qui estava indicada la citada doble immunització.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *