La comarca s’endinsa en la celebració del 9 d’Octubre

Les diferents localitats de les comarques de l’Alcoià i el Comtat ultimen aquests dies els preparatius per a la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, una jornada que enguany serà especial ja que marcarà l’inici de la ‘nova normalitat’ després dels mesos més durs de la crisi sanitària del Coronavirus. A pesar això les activitats s’han adaptat a les exigències de la pandèmia, per a evitar l’aparició de nous brots de Covid-19, i els actes tindran menys restriccions que en l’any passat 2020.

El Club Pilota llegirà el manifest a Cocentaina

Cocentaina ha preparat una extensa programació que inclou durant aquesta setmana la presentació de diversos llibres a la Biblioteca Municipal i la Casa de la Joventut. A més la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet ha previst un concert per a divendres 8 d’octubre a les 20:00h, en el Centre Cultural El Teular i ja l’endemà el Club Pilota Cocentaina llegirà el manifest dins de l’acte institucionalel tornarem a celebrar al pati d’armes del Palau Comtal, per a complir amb les oportunes mesures d’aforament, i després tindrem la interpretació de la Muixeranga seguida de l’actuació del Grup de Danses Cocentaina”, informava aquesta setmana la regidora de Tradicions en el Consistori de la Vila Comtal; Paqui Ruiz. Les propostes seguiran amb una partida de Pilota Valenciana el mateix 9 d’Octubre a les 12:00h del migdia, al Carrer Cervantes, i la ‘Nit de Contes’ al mateix Palau Comtal el dissabte 16 d’octubre amb Eva Andújar així com Jordi Raül Verdú.

Muro torna a proposar que les paelles es facen a casa

En Muro cal significar que s’ha previst un ampli ventall d’activitats culturals el cartell anunciador de les quals ret homenatge a les arrels del municipi. El programa d’actes inclou en aquesta ocasió activitats teatrals, presentacions de llibres, el ‘Correllengua’ amb la participació dels centres educatius i un concert a càrrec de la Unió Musical de Muro que va tindre lloc el passat cap de setmana en el Centre Cultural Polivalent a partir de les 18:30h. La cita musical va incloure també la lectura del manifest a càrrec de Paco Vicedo, President de la Junta de Festes de Moros i Cristians “la pandèmia fa que siga molt complicat organitzar el tradicional ‘Cross Popular’ del matí del 9 d’Octubre, per a evitar aglomeracions, i també hem acordat que les paelles tornen a celebrar-se en l’àmbit domèstic com a mesura preventiva de la Covid-19. Animem que tots cuinen aquest típic plat a casa i que després tornen a compartir les imatges en xarxes socials”, detalla l’edil de Cultura de la localitat; Xelo Cascant.

Indicar que altres poblacions com Ibi, Castalla o Onil han preparat activitats per al 9 d’Octubre adaptades a la nova realitat sanitària derivada de la crisi del Coronavirus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *