Cocentaina vol que la Festa dels Nanos siga d’Interés Turístic Local

L’Ajuntament de Cocentaina ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana que Els Nanos puguen ser declarats Festa d’Interés Turístic Local, una distinció que també van rebre fa uns mesos les Festes Patronals de la Mare de Déu del Miracle.

Els departaments de Cultura i Turisme del Consistori contestà han treballat de forma conjunta per tal de recollir tota la documentació necessària que justifique aquesta declaració. En aquest sentit, s’ha fet una important recopilació d’articles i retalls de premsa des de 1985 fins hui dia, recollits per la Biblioteca Municipal, i que il·lustren molt bé el significat de la festa i ajuden a justificar la candidatura dels Nanos, posant en relleu la seua originalitat, l’antiguitat i la repercussió mediàtica. El regidor de Turisme de l’Ajuntament de la Vila Comtal, Ivan Jover, recorda que Els Nanos són una tradició única de la població i remarca la importància d’aconseguir aquesta declaracióles regidories de Tradicions, Cultura i Turisme estem treballant conjuntament per a aconseguir diferents declaracions d’interés turístic per a les nostres festes i tradicions amb l’objectiu clar de potenciar la promoció de les nostres festivitats locals com a reclam turístic, ja que aquestes tenen una especial singularitat i pensem que cal protegir-les, potenciar-les i donar-les a conéixer més enllà de l’àmbit estrictament local“, assenyala.

La Festa dels Nanos se celebra cada Tercer Dimecres de Quaresma al Barri del Raval després de la recuperació d’aquesta tradició en 1.985 una vegada superada la transició política cap a la Democràcia. Antany els ninots de drap que donen nom a la Festa apareixen a la vora dels camins del terme municipal i, igual que ara, criticaven amb sorna l’actualitat del municipi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *