Cinc anys d’un temporal que va sacsejar la comarca

Aquests dies es compleixen cinc anys del fort temporal que van patir les nostres comarques a mitjan gener del 2017. La pluja, la neu i el vent van provocar greus problemes a molts municipis de l’Alcoià i el Comtat, una situació que també es va traduir en greus conseqüències econòmiques.

La neu va començar a caure en la vesprada del 17 de gener i, després d’un parèntesi, va seguir caient amb força durant la nit i matinada. L’Autovia A7 va quedar tallada al llarg de tretze hores i uns 1200 vehicles van patir de prop els contratemps de l’oratge. A més en Alcoi es van suspendre les classes, les activitats esportives i la Romeria de Sant Antoni que estava prevista per al diumenge 22. També a Muro es va haver d’ajornar la Fireta de Sant Antoni, que anava a celebrar-se el cap de setmana, i a Banyeres de Mariola van arribar a estar fins a trenta hores sense Internet i servei de telefonia. Els dies 21 i 22 de gener, després de la neu, van arribar la pluja i el fort vent provocant caiguts d’arbres en parcs i jardins. A tot açò es va sumar la caiguda d’alguna casa en el Centre de la capital de l’Alcoià i els despreniments del vessant de La Beniata. Aquests últims van provocar la reorganització del trànsit del carrer Alacant en un moment en el qual el Pont Fernando Reig estava tallat pels problemes estructurals detectats al mateix durant l’estiu anterior.

La tragèdia també va marcar aquest temporal. Durant el mateix va desaparèixer un jove de Muro, el cos sense vida del qual fou trobat dies després a Alcosser al costat del Riu Serpis.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *