Una multitudinària interpretació de l’Himne dona la benvinguda a les Festes d’Alcoi

Alcoi ja està immersa en les seues Festes de Moros i Cristians després de l’apoteòsica interpretació de l’Himne, que ha tingut lloc aquesta vesprada, i que ha dirigit la flautista Blanca Carbonell. Centenars de persones han entonat amb força la lletra del Nostra Festa proclamant així als quatre vents que arriben unes de les jornades més esperades pels alcoians i les alcoianes.

L’activitat festiva, com sol ser habitual en el Dia dels Músics, ha començat passades les set de la vesprada amb la Festa del Pasdoble en la qual 24 bandes de música han desfilat des de la part final de la Avinguda del País Valencià fins a la Plaça d’Espanya. La comitiva l’han oberta els quatre grups de música tradicional d’Alcoi i en la part final han destacat les bandes alcoianes. L’Agrupació Musical El Serpis ha fet sonar Passa l’Agrupacíó de Joan Botí, la Societat Musical Nova d’Alcoi El Rei Capità de Julio Laporta Hellín, la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi Desperta`t Alcoi de Gregorio Casasempere Juan i la Unió Musical Tayo de Francisco Esteve Pastor.

Mauro Abellán Bravo, Sant Jordiet 2024, ha sigut l’encarregat de donar la batuta a la flautista Blanca Carbonell des de la tribuna d’autoritats perquè la protagonista complira amb la gran responsabilitat de dirigir l’Himne de Festes interpretat per les bandes però també corejats per milers de veus. Així ha sonat el moment:

 

El volteig de les campanes de l’església de Santa María, junt a la disparada d’un castell de focs artificials, han servit per a donar per iniciada la Festa després de la corresponent encesa de l”Enramà’. En aquests instants Blanca Carbonell també contava el que havia suposat per a ella dirigir l’Himne de Festes:

 

La ‘Nit de l’Olla’, amb les últimes ‘Entraetes’ del cicle fester, marquen l’inici d’unes Festes de Moros i Cristians que ja són una realitat. A a partir d’ara comencen tres intensos dies en què la ciutat retrà homenatge al seu patró; Sant Jordi Màrtir.

La Delegada del Govern assisteix a l’Himne

Pilar Bernabé, Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, ha sigut testimoni de la interpretació de l’Himne de Festes i hem pogut parlar amb ella així com amb l’alcalde de la ciutat, Toni Francés. També amb els càrrecs festers i principals protagonistes de la Festa 2024. Tot el pots escoltar ací:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *