Mengem pitjor del que creem: com el preu dels aliments està perjudicant la nostra dieta

La nostra alimentació no és tan saludable com creem. Eixa és la conclusió a la qual arriben els experts nutricionistes a l’hora d’avaluar els hàbits de la població.

“La gent pensa que té una bona alimentació, però realment molts d’ells no saben el significat d’això”, ha assegurat Javi Picó, nutricionista, en declaracions a Cope Alcoi. I és que segons publica el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), després d’una enquesta realitzada a la ciutadania, el 75% de les persones consultades considera que porta una alimentació saludable. No obstant això, cauen en una sèrie de contradiccions. Un d’ells, el temor als carbohidrats.

Segons reflecteix l’estudi, el 45% dels enquestats considera que cal eliminar els carbohidrats de la dieta si volem perdre pes. Tanmateix, això no és així. “Quan s’emmagatzemen en el cos van associats a molècules d’aigua. Si els lleves, perds eixa aigua. Baixes de pes ràpid, però l’objectiu no és perdre aigua, sinó grassa”, explica Picó. I és que, al contrari del que es pensa, els carbohidrats són fonamentals per al cos. “Són sinònim de combustible en el cos. No podem llevar-los. Si eliminem els carbohidrats tindràs un dèficit d’energia, et sentiràs cansat”, afig el nutricionista.

Una mala alimentació també pot contribuir al desenvolupament de malalties. “La gran majoria de persones porten una alimentació alta en proteïnes, altes en greixos i alta en sucres. A conseqüència d’això, és una dieta pobra en vegetals. Això desencadena un dèficit de vitamines i minerals que dona pas a patologies com a obesitat, diabetis o hipertensió“.

Però, a què es deu este desconeixement? En gran manera, explica Picó, a una falta d’educació alimentària des de xicotets. I a això se sumen altres factors, com els anuncis publicitaris de menjar ràpid. Però també està influint el preu dels aliments. Recorrem al més barat, que no sempre és el millor per a la nostra alimentació. “Per exemple, si hi ha fruita i galetes al mateix preu, la gent opta per les galetes”, afig el nutricionista.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *