Rebuig a la proposta de Conselleria que contempla suprimir aules a la comarca

La proposta d’arranjament escolar que planteja la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana per al pròxim curs ha despertat la polèmica perquè se suprimiran fins a sis aules d’Educació Infantil i Primària. Aquesta situació, segons informen des de Compromís, afecta a la ciutat d’Alcoi però també a altres municipis de la comarca com Cocentaina, Alfafara, Ibi o Tibi.

A Alcoi, l’aula eliminada correspon a Infantil en el col·legi El Romeral mentre que a Cocentaina pertany a Primària del Real Blanc. Per altre costat, s’ha eliminat al Comtat una aula corresponent al CRA Mariola-Benicadell, situada a Alfafara, però que ofereix servei també a les poblacions d’Agres i Gaianes. En Educació Primària també s’enfronten a l’eliminació d’aules a Ibi, en els col·legis Derramador i Poeta Pla Beltrán, igual que en el centre Luís Gosálbez de Tibifa un parell de mesos van atacar a la nostra sanitat amb el decret que s’oblidava de la nostra àrea de salut, i ara ataquen a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes. Aquesta retallada suposarà menys professorat i més alumnes per aula” assegurava sobre aquest tema el vicealcalde de la capital de l’Alcoià; Àlex Cerradelo. També s’ha pronunciat sobre aquest tema l’alcalde de Cocentainaaquest és el model de la dreta: retallar serveis, retallar en educació i anar en contra dels drets de la gent normal i corrent de les nostres comarca“, ha dit Jordi Pla.

Des de Compromís no descarten mobilitzacions a nivell comarcal i han culpat al govern autonòmic d’escudar-se en la baixa natalitat per a dur a terme aquests canvis. Asseguren que el nombre de naixements de xicotets és similar als d’anys anteriors “els arguments pedagògics no valen per al Govern de PP i Vox, que estan mercantilitzant i degradant el sistema educatiu valencià”, conclou el partit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *