‘Mediodía Cope’ Alcoi dimarts 3 d’octubre 2023 (14:20h)

Hui dimarts hem destacat que torna la limitació d’accés en vehicle al Parc Natural de la Font Roja durant aquesta tardor. També hem fet referència al fet que Compromís Alcoi discrepa d’ampliar el sòl industrial d’Alcoi en la zona de la Canal Sud.

Diferències en el si del Govern local d’Alcoi. Si ahir l’alcalde d’Alcoi, el socialista Toni Francés, mostrava el seu compromís amb la Generalitat Valenciana per a desenvolupar el polígon industrial Alcoi Sud -en la zona Sud de la Canal-, hui Compromís no s’ha mostrat convençut amb aquest projecte.

I és que l’edil d’Indústria, Kuki Guillem, ha assegurat en el Temps d’Anàlisi d’aquest dimarts en Cope Alcoi que Compromís no s’ha mostrat mai a favor de desenvolupar aquest projecte. “Des de Compromís la nostra idea no ha sigut mai estar a favor (del polígon) de la Canal. Hem estat més a favor de mancomunar el sòl possible”.

Guillem ha assegurat que falten també informes que acrediten si es pot o no crear un polígon en eixa zona. “A mi personalment no m’ha arribat cap estudi ambiental que diga que ací es puga fer-se sòl industrial”.

Declaracions de la responsable d’Indústria que xoquen amb la posició que va mostrar ahir l’alcalde, a favor que es comence a treballar amb la Generalitat per a fer aquest projecte realitat. Una contradicció que ha destacat Guanyar Alcoi. “Haureu de plantejar-vos què feu en un Govern que no canviarà aqueixes polítiques“, ha etzibat Sergi Rodríguez, portaveu de Guanyar, a Guillem. Precisament desenvolupar un polígon en aquesta zona va ser una de les línies roges de la plataforma municipalista a l’hora de conformar Govern. “Això demostra per què no hem format part d’aquest Govern”.

Des del Partit Popular, critiquen la posició de Compromís. “Em preocupa molt la seua actitud, perquè és part del Govern i és una actitud totalment tèbia i gens valenta”, ha assegurat Lirios García, edil popular.

García ha retret també al PSOE que no haja sigut present en el debat i que tota la responsabilitat haja recaigut en Guillem. I és que l’edil ha vingut en representació d tot el Govern local -i no sols de Compromís- perquè als socialistes els ha sigut impossible per motius d’agenda.

També Vox s’ha mostrat crític amb el Govern local. “El Govern no té un pla a llarg termini. El PSOE i Compromís estan en terra de ningú i volen acontentar a tothom”, ha afegit Mayte Peidro, edil de la formació.

Un debat que l’edil ha volgut resoldre fent referència al fet que el Govern local està format per dos partits diferents. “Precisament perquè en totes les coses no pensem igual, som partits distints”. I ha fet referència a la necessitat d’atendre altres problemes que requereixen d’una solució immediata. “Mentre estem parlant d’això, jo he d’anar actuant davant els problemes que ara mateix tinc davant”. En aquest sentit, s’ha referit a la falta de treballadors qualificats en les empreses de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *