Mauro Abellán, el Sant Jordiet dels Judios que simbolitza la unió entre pobles

Altre dels moments significatius de l’Entrada Mora del 2024 ha sigut el pas de la Filà Judios, formació en la qual hem vist a Mauro Abellán Bravo. Ell és qui assumeix el paper de Sant Jordiet i ha ocupat una posició central en la desfilada acompanyat per bona part de la seua família mentre rebia enormes ovacions del públic que presenciava la desfilada als carrers del Centre d’Alcoi.

Ens hem de remuntar a última hora de la vesprada del dijous 8 de juny del passat any per a recordar el moment en el qual Nicolás Sánchez Linares, Sant Jordiet 2023, treia la bola on figurava el nom del seu successor en aquesta responsabilitat. Mauro Abellán Bravo va sonar amb força en l’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi i el diumenge 11 de juny ja eixia en la Processó del Corpus Christi en el seu primer acte oficial com Sant Jordiet 2024. Una de les particularitats que li ha acompanyat en aquest any tan especial és que que viu, junt als seus pares i els dos germans, a la ciutat madrilenya de Pozuelo de Alarcón. De pare alcoià i mare sevillana, cursa els seus estudis en el Col·legi Retamar, i abans de Festes explicava en COPE ALCOI el moment que espera amb més il·lusió “tirar les fletxes des del castell“, la qual cosa que ha assajat amb els seus germans Clara i Alonso. A Mauro Abellán li agrada el futbol, és fan del Reial Madrid com el seu pare Manuel sense deixar de costat al Betis que tant dona suport a la seua mare Carmen, i fins i tot li encanta jugar amb els entranyables Playmobils.

Després de l’Entrada de hui, demà viurà el seu dia gran com a peça clau dins dels actes religiosos en honor al patró Sant Jordi. Podrem veure el traje que lluirà, ideat per Juan Climent, i que fan possible Creaciones Germanísimo, Metall Art i Calzados Torres. El dilluns, en l’esperat moment de l’Aparició sobre el Castell, llançarà unes 12.000 fletxes per a acomiadar la trilogia festera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *