Mauro Abellán Bravo, a punt de fer realitat el somni de ser Sant Jordiet

Alcoi compta ja les hores perquè comencen les Festes de Moros i Cristians del 2024 en honor a Sant Jordi i en aquests moments hi ha un protagonista de la imminent trilogia que espera amb gran il·lusió al fet que tot comence. Es tracta de Mauro Abellán Bravo, el xicotet que encarna al personatge de Sant Jordiet.

Tant el protagonista com la seua família es troben ultimant uns preparatius que des d’el mes de juny passat han estat materialitzant a cavall entre Alcoi i Madrid. I és que Mauro resideix en la capital d’Espanya però manté molt intactes les arrels que li connecten amb la capital de l’Alcoià “jo soc d’ací i la meua dona és de Sevilla. A través d’un amic que la va convidar a ella a descobrir les Festes, ens vam conéixer i es va contagiar de seguida d’aquesta tradició. Ara, encara que per motius laborals residim fora, gaudim tota la família de la Festa“, explicava en COPE ALCOI Manuel Abellán; el pare del Sant Jordiet.

Mauro Abellán estudia en el Col·legi Retamar de Pozuelo de Alarcón, li encanta el futbol i el seu equip favorit és el Reial Madrid. De tot el que viurà en els pròxims dies té clar quin és l’instant que espera amb més ganespujar al castell per a tirar les fletxes“, detalla amb un somriure. El seu pare també avança alguns dels detalls del traje que lluirà el Sant Jordiethi haurà referències a la Filà Jueus, a l’heràldica d’enguany però també a Carmona que és la localitat de la meua dona. Veurem l’estrela de huit puntes, que és símbol de la població, i també de la Confraria del Crist de la Columna a la qual tota la família materna de Mauro està vinculada. Ho ha dissenyat Juan Climent, Metall Art s’encarrega dels metalls, Germán Mollà ha estat implicat en la confecció i Alfonso Torres ha fet el calçat“, significa Manuel.

Sens dubte, un Sant Jordiet que uneix pobles que estarà acompanyat per tota la seua Filà Judios, el seu padrí Octavio Aura i els seus pares (Manuel i Carmen). Al seu costat també tenen un paper destacat els seus germans, Alonso i Clara.

L’entrevista que hem compartit amb ell, la pots escoltar ací:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *