L’hostaleria alcoiana amb el cartell de complet de cara al Nadal

Bars i restaurants d’Alcoi estan a punt de penjar el cartell de complet de cara a Nadal ja que a dia de hui és pràcticament impossible trobar alguna taula lliure per als dies grans de les dates que s’acosten. Les reserves porten fetes des de mesos i l’activitat del sector s’incrementa a partir d’aquesta setmana amb els clàssics menjars i sopars d’empresa.

Després d’aquest aperitiu, hi ha hagut una gran demanda per a moments puntuals com el menjar del dia de Nit de Nadal, que molts solen fer amb amics, o el clàssic sopar de la nit del 25 de desembre que a Alcoi també és tot un clàssic. D’igual forma és pràcticament impossible trobar taula per a menjar el 31 de desembre i l’1 de gener o per a dates concretes com La Burreta (4 de gener), la Cavalcada (5 de gener) i el Dia de Reis “això ja va passar l’any passat. Al setembre i octubre, pràcticament, ja els dies forts estaven complets i enguany, igual. Fins i tot tenim llista d’espera per si alguna reserva cau intentar completar-la. Cada any s’avança més la reserva“, ens explicava setmanes arrere en COPE ALCOI; Raül Pascual, gerent d’un conegut grup de restaurants de la ciutat.

Una situació molt bona per al sector de l’hostaleria malgrat la pujada generalitzada que s’ha donat en el preu dels aliments. Està afectant això al preu dels menús o està recaient eixe increment principalment en el sector de l’hostaleria?. El mateix Raül Pascual detallava en aquesta emissora que aquest context  provoca que els hostalers hagen de reduir els seus marges d’ingressos. «Hem de llevar-nos molt de marge si volem tindre uns preus competitius. Això és el que està passant». I és que repercutir aquesta despesa extra exclusivament en el consumidor final, suposaria augmentar molt el preu del cobert. «No es pot repercutir el 100% de l’augment de la matèria primera en el cobert i en el menú. Seria una pujada molt gran», assegurava.

Aquestes dificultats a les quals s’enfronta el sector hostaler no són exclusives del període nadalenc. És una situació, insisteixen, que viuen diàriament des de fa mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *