Les tropes àrabs prenen la vila d’Alcoi

L’últim dia de la trilogia festera avança a Alcoi i en aquests instants les tropes de la creu i de la mitja lluna es disputen la vila en una intensa batalla d’arcabusseria que ha començat després de l’Ambaixada Mora. Cap a les onze del matí les forces àrabs han arribat fins a la Plaça d’Espanya i el genet ha lliurat al castell una mena de pergamí on demanava als cristians que li feren entrega d’aquestes terres banyades pel Serpis.

Els mateixos cristians han desestimat la petició i el genet esmentat ha corregut ràpidament a informar els seus. Instants després, s’han presentat a La Bandeja els màxims representants dels mahometans i l’ambaixador ha pres la paraula. Oscar Martínez, que assumeix aquestes tasques, ha desgranat un per un els motius pels quals devien rebre la ciutat de mans dels de Jaume Ino os detengáis, y pronto resolveos, pues conozco que estáis aún indecisos. Mirad qué respondéis, pues mis soldados el resultado del mensaje mío en los montes esperan impacientes, ansiosos de llegar pronto a este sitio”, es va poder escoltar amb contundència a les portes de l’Ajuntament. Els cristians, ferms en la seva decisió, es van mostrar contraris a cedir els seus dominis “Ciego, desventurado ismaelita!. Si tú hubieras tenido otros principios, te diría que en mí obra una fuerza superior a la tuya, pues confío en el brazo invencible del Eterno; tengo el carácter de su Hijo ungido; llevo en mis triunfadores estandartes la augusta insignia en que sufrir”, i la falta d’acord va acabar en batalla “Ah soldados míos!¡Alarma, al arma! Y sientan los cristianos el cruel estrago, los agudos filos de vuestras impertérritas cuchillas.¡Viva Al-Azraq! Tomemos el castillo. ¡Alcoians! Per Sant Jordi i Aragó a defensar la fé de Jesucrist!!!”, es van creuar en paraules tant Ambaixador moro com cristià.

Els arcabussos són els que després han recollit el testimoni i la batalla es resoldrà amb la lluita cos a cos entre els càrrecs i els principals personatges de la festa. Serà a les portes del castell i en la victòria sarraïna s’escenificarà després amb l’hissat de la bandera de la mitja lluna al capdamunt de la fortalesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *