L’EGM Cotes Baixes és Àrea Indústria Avançada, com beneficia a les empreses?

És el tercer escaló en la classificació que marca la nova llei de gestió i promoció d’àrees industrials. L’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) Cotes Baixes ha sigut designada Àrea Industrial Avançada. Així ho reflecteix el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publicat aquest dijous.

Només sis polígons de la Comunitat Valenciana han rebut aquest reconeixement, que aporta una sèrie de beneficis que les àrees industrials que no compten amb aquesta denominació no tenen. Parlem, per exemple, de la possibilitat d’ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents Administracions o una major visibilitat d’aquestes zones per a atraure noves empreses.

“Hi ha una sèrie d’ajudes públiques que poden vindre a nivell local, autonòmic i, fins i tot, europeu. També bonificacions socials i una millora d’infraestructures. En ser EGM, en comptes de rebre 200.000 euros, ens donen un milió per a reformar infraestructures”, ha explicat Ramón Juan, president de l’EGM Cotes Baixes, en declaracions a Cope Alcoi.

Això pot suposar un atractiu per a atraure noves signatures al polígon, ja que l’àrea compta amb una sèrie de característiques concretes que ho fan més atractiu per a les empreses. “Li dona una visibilitat quant a promoció i fires per a poder atraure empreses i que s’establisquen i vegen que és un sòl de qualitat, que compleix una sèrie de condicionants en fibra òptica, senyalística, càmeres de vigilància, rotondes àmplies, neteja, serveis públics…”, conta Juan. I afig: “Aquest polígon s’ha revaloritzat. Si algú vol establir-se, cerca abans un polígon que té totes aquestes característiques d’àrea avançada”.

Formar part d’una Àrea Industrial Avançada té també beneficis fiscals per a les empreses. En concret, en les modalitats de l’impost de transmissions patrimonials oneroses i actes jurídics documentats establides en aquesta llei.

La publicació en el DOGV va coincidir precisament amb una celebració de Cotes Baixes. “Ahir vam celebrar el 40 aniversari de la constitució de l’Associació de Propietaris del Polígon de Cotes Baixes. Això ens va vindre bé per a constituir aquesta associació en EGM. Vam ser la primera de la província d’Alacant i la segona de la Comunitat Valenciana”.

“Anime a la resta d’àrees d’Alcoi al fet que continue avant, igual que ha fet Cotes Altes que recentment s’ha constituït com EGM“, ha conclòs l’empresari. Perquè aquesta denominació haja sigut possible, han col·laborat l’Ajuntament d’Alcoi, la Federació Empresarial de l’Alcoià-*Comtat (FEDAC) i la Cambra de Comerç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *