La nova Rosaleda estarà acabada en 2024: així s’adaptarà a la legalitat

El concurs públic per a la reposició de la zona verda de la Rosaleda no ha quedat desert aquesta vegada. Amb un pressupost d’uns 4,8 milions d’euros, quasi el doble de l’inicialment previst, una empresa està interessada a dur a terme aquestes obres.

Els terminis d’execució no s’han concretat, perquè abans que comencen les obres s’ha d’adjudicar el projecte a aquesta empresa. No obstant això, veurem la nova Rosaleda acabat en 2024, si no hi ha més contratemps. Així ho ha afirmat Toni Francés, alcalde d’Alcoi, en declaracions a Cope Alcoi aquest dimecres. Quant a l’inici d’aquestes tasques, podríem fins i tot acomiadar el 2023 amb aquesta zona en obres. «En principi, si no hi ha inconvenients, podríem estar parlant de final d’any o del mes de gener per a començar les obres«, ha explicat el primer edil.

Complir amb la legalitat

Un projecte que suposa complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i que s’ha demorat en el temps. «Després de molts anys i dificultats podrem complir amb aqueixa sentència del TSJCV per a reposar la legalitat. Aqueixa obra il·legal que va fer el Partit Popular i que desgraciadament ens costarà als alcoians molts diners», ha apuntat Francés.

I és que durant l’estiu de 2001, l’Ajuntament d’Alcoi -governat en eixe moment pel Partit Popular– va iniciar els tràmits per a la construcció d’un aparcament subterrani en la Rosaleda. En tractar-se d’un projecte que no respectava la zona verda, La Carrasca-Ecologistes en Acció i un grup de veïns van presentar un recurs contenciós administratiu i van demanar la suspensió cautelar de les obres.

No obstant això, aquesta petició va ser denegada perquè l’Ajuntament va al·legar que l’eliminació de la zona enjardinada era transitòria. No obstant això, no va ser així. Van presentar aleshores un recurs contenciós administratiu que va ser aprovat en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana emesa a l’octubre de 2005 i que va ser ratificada posteriorment pel Tribunal Suprem i pel Tribunal Constitucional. Això obligava l’Ajuntament d’Alcoi a reposar la zona verda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *