‘La Cremà de les Fogueres’ anuncia el dia gran de la Mare de Déu del Miracle

Si el dia de hui és especial a Cocentaina, el d’ahir no es queda arrere perquè la vespra del dia de la patrona sempre marca un punt d’inflexió en l’activitat quotidiana de la capital del Comtat.  Al migdia, com és costum cada any, van sonar amb força les campanes de totes les esglésies de la població anunciant la festivitat de la Mare de Déu del Miracle i a partir de les set i mitja de la vesprada l’activitat es va traslladar al Monestir de les Clarisses. Allí, després de la novena que s’ha celebrat en els últims dies, va ser torn de donar pas a les vespres solemnes que van concloure amb la celebració de l’eucaristia als peus de la icona de la patrona.

Ja al vespre del 18 d’abril, la plaça del Pla es va omplir de contestans per a presenciar el màgic moment de l’encesa de les 27 fogueres davant la façana del Palau Comtal. Es tracta d’una emotiva cerimònia que davant l’històric edifici recorda el que va ocórrer en el seu interior el dijous 19 d’abril de 1520 quan la icona de la Mare de Déu que es venerava en la Capella de sant Antoni Abat va abocar 27 llàgrimes de sang. Un prodigi que va succeir mentre el sacerdot Mossén Onofre Satorre oficiava la santa missa i que va quedar plasmat en acta notarial. Precisament una narració en off, acompanyada d’efectes de pirotècnia, va recordar aquells fets que van canviar per sempre la història de la llavors Vila Comtal i que van marcar l’inici de la profunda devoció que la localitat li professa a la seua patrona 500 anys després.

Les últimes flames de les fogueres es van entremesclar amb els cants de la Serenata que els Júniors van dedicar a la Mare de Déu del Miracle, els encarregats de rebre enguany l’Homenatge als Majors i fins i tot una cambrera i a un majordom triats per sorteig.

El dia gran de la festa de la Mareta ha començat hui, a les 07:30h, amb el volteig general de campanes, el tret de les 27 salves en record del miracle i la Santa Missa matinal en el Monestir de les Clarisses. D’allí, després de la cercavila del matí, eixirà la icona de la Mare de Déu del Miracle al Pla a partir de les 10:00h del matí per a ser traslladat a Santa María. A les portes del temple Arantxa Ferrándiz Fenollar recitarà la Súplica i després tindran lloc l’ofrena floral seguida de la Missa Major que oficiarà l’arquebisbe de València Monsenyor Enrique Benavent. El matí finalitzarà amb l’Homenatge  als Majors, que rebran José Ribelles i Mari Carmen Albors, i el tret d’una Mascletà en El Pla. A la vesprada serà la solemne processó a les 19:00h i la Missa de la Joventut de les 23:00h posarà fi a una intensa jornada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *