Familiars dels morts a Alcoi: “Ara sabem que DomusVi i la Conselleria ens van ocultar informació”

Més de tres anys després dels fets, arranca la vista prèvia del judici pels 74 morts en la residència geriàtrica DomusVi Alcoi durant la primera ona de la pandèmia.

Ara sabem que se’ns va ocultar informació de manera premeditada per part de l’empresa gestora i de la Conselleria. Ara som conscients que van actuar de mala fe perquè hem tingut accés a uns certs documents”, ha assegurat Josele García, representant dels familiars dels morts, abans de de la vista prèvia.

 

En la vista prèvia, que té lloc en el Jutjat número 3 d’Alcoi, estan presents representants de 18 de les 74 persones mortes, junt als advocats que porten el cas. Reunió amb el jutge a la qual també acudeixen els demandats i en la qual s’establirà el calendari del judici i es presentaran les proves i testimoniatges que s’utilitzaran. “Pensem que hi ha suficients documents per a saber què és el que va ocórrer allí dins durant els mesos de març i abril de 2020”, ha explicat García.

Els demandants estan representats pels advocats Pepe Guillem, Pilar López i Vicente García. Afronten el procés i amb optimisme. “Ja ha començat el procediment i esperem el millor en defensa dels nostres clients”, ha assegurat Guillem.

El dolor dels familiars

Els familiars afronten el procés judicial amb esperança. Demanen que es faça justícia més de tres anys després que tingueren lloc les morts.

I és que alguns d’ells ni tan sols van poder parlar amb les seues mares i pares abans de morir, malgrat disposar de telèfon mòbil i trobar-se bé. Així ho expliquen alguns dels familiars.

Reivindicacions dels familiars

Els familiars dels afectats denuncien també que no s’haja obert en les Corts una Comissió d’Investigació per a esclarir el succeït. Segueixen sense resposta per part de la Administració Autonòmica a una petició que va sol·licitar el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi. “És un autèntic menyspreu per part dels representants polítics de València al nostre Consistori, ja que el deixen en molt mal lloc, però també cap a les famílies de les víctimes que patim un autèntic malson fa quasi quatre anys”, lamentava Josele García, en declaracions a Cope Alcoi aquesta setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *