Emotiu homenatge al Mestre Pérez Vilaplana en el Concert de Festes de la Unió Musical Contestana

La Unió Musical Contestana va tancar ahir el cicle de concerts previs a les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina i ho va fer amb la seua convocatòria anual estiuenca al pati d’armes del Palau Comtal. Un concert que en aquesta ocasió va aconseguir la LI edició i que va tindre un record especial cap al Mestre Pérez Vilaplana quan es compleixen 25 anys de la seua defunció.

En aquesta ocasió el concert va estar dividit en tres parts i va arrancar amb una primera en la qual la Unió Musical Contestana va estrenar diverses peces de compositors formats en el si de la mateixa banda. Els músics van interpretar els pasdobles Aida de Rafael Agulló Albors, Sempiterno d’Anthony Pardo, In memoriam de Felipe Galera o la marxa cristiana Mikalet que acompanyarà a Marcos Castelló com a Capità Cristià de la Filà Cavalleria Ministerial. Finalment també es va poder escoltar la marxa mora Alonso Mestre Filaner del director titular de la Unió Musical Contestana, Ferran Sanchis.

La vetlada va avançar amb una segona part en la qual van ser protagonistes composicions com el pasdoble Lalo de José Rafael Pascual Vilaplana, la marxa masera Tobías de Ferran Campos o la marxa mora Alferes Andrés Cortés d’Andrés Valero. A més la Unió Musical Contestana va interpretar la marxa cristiana Onze Llances de Mario Roig Vila i la marxa mora Dhimma de Saül Gómez i Soler. Totes aquestes peces van ser dirigides pels seus respectius autors, convidats al concert, a excepció de l’última perquè el seu compositor no va poder assistir per motius d’agenda.

Després d’aquestes dues parts va arribar el torn dels parlaments finals en els quals Neli Jover (presidenta de la Unió Musical Contestana), Rafael Monar (president de la Junta de Festes) i Jordi Pla (alcalde de Cocentaina) van aprofitar per a transmetre els millors desitjos a tot el poble abans les imminents Festes en honor a Sant Hipòlit Mártir que arranquen aquest mateix divendres. Finalment la Unió Musical Contestana va oferir una tercera part dedicada al Mestre Pérez Vilaplana quan es compleixen 25 anys de la seua defunció i va interpretar el pasdoble Musical Contestana, la marxa cristiana Zoraidamir i la marxa mora El Kadí Bereber.

Les notes de l’Himne de Festes, amb lletra del poeta Gerard Mur i música de José Insa Martínez, va tancar un concert que va estar presentat per Mari Nieves Pascual. Nombrós públic no va voler perdre’s una cita que és referent en la música festera tant en la Vila Comtal com a les comarques de l’Alcoià i el Comtat i fins i tot en comarques veïnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *